• BIST 9916.89
  • Altın 3422.541
  • Dolar 36.2673
  • Euro 37.9046
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 8 °C

Engelli adaylar, sınav uygulama taleplerini elektronik ortamdan yapabilecek

Engelli adaylar, sınav uygulama taleplerini elektronik ortamdan yapabilecek
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy: "Engelli adaylar, sağlık raporları ile rapor içeriklerine uygun sınav uygulama taleplerini başvuru merkezlerine gitmeden...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy: "Engelli adaylar, sağlık raporları ile rapor içeriklerine uygun sınav uygulama taleplerini başvuru merkezlerine gitmeden ve Başkanlığımıza rapor/belge göndermeden AİS üzerinden 4 Şubat'tan itibaren elektronik ortamda yapabilecekler"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlara katılmak isteyen engelli adayların, rapor içeriklerine uygun sınav uygulama taleplerini, başvuru merkezlerine gitmeden ve raporunu göndermeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden 4 Şubat itibarıyla elektronik ortamdan yapabileceklerini bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ersoy, "Dijital Devlet" anlayışının kamu hizmetlerinde bütüncül, kullanıcı odaklı ve katılımcı bir yaklaşımla sunumunun yaygınlaştırılması ve kullanımının artırılması kapsamında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlara katılacak engeli/sağlık sorunu bulunan adaylara sınav başvuru işlemlerinde kolaylık sağlandığını belirtti.

Ersoy, "Engelli adaylar, sağlık raporları ile rapor içeriklerine uygun sınav uygulama taleplerini (okuyucu ve/veya işaretleyici yardımı, araç-gereçle sınava alınma, büyük punto basılı soru kitapçığı gibi) başvuru merkezlerine gitmeden ve Başkanlığımıza rapor/belge göndermeden AİS üzerinden 4 Şubat'tan itibaren elektronik ortamda yapabilecekler." bilgisini paylaştı.

Adayların engel/sağlık durum bilgilerini ve sınav uygulama taleplerini "ais.osym.gov.tr" adresinden ÖSYM'ye iletebilmeleri için sağlık raporlarında yer alan verilerinin Sağlık Bakanlığının ilgili sistemlerinde dijital olarak bulunması, e-rapor sisteminde kayıtlı ve kayıtlı rapordaki tanı ile engel oranlarının uygun olarak düzenlenmiş olması gerektiğini aktaran Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

​"Adayların bu hizmeti kullanabilmesi için 20 Ocak'tan itibaren kullanıma açılan ve AİS profillerinde yer alan 'E-Rapor Bilgilerim' sekmesi üzerinden sağlık raporlarının geçerlilik süresini, hastalık tanılarını ve varsa engel oranlarını kontrol etmeleri, hastalık tanı ve engel oranlarını görüntüleyemeyenlerin raporlarını aldıkları hastanelere başvurarak raporlarındaki bilgilerin dijital ortama aktarılması talebinde bulunmaları olası aksaklıkların önüne geçecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 383 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim