• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Enkazdan yaralı kurtulan depremzede kardeşler, Denizli'deki annelerine kavuştu

Enkazdan yaralı kurtulan depremzede kardeşler, Denizli'deki annelerine kavuştu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enkazdan yaralı çıkarılan 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda'nın, Ankara'daki tedavilerinin tamamlanmasının ardından Denizli'deki anneleri Ahlem Misto'ya teslim edildiğini bildirdi.

Muhammed ve Hüda kardeşler, Ankara'daki tedavilerinin ardından Denizli'de anneleri Ahlem Misto ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ahlem Misto, Kahramanmaraş merkezli depremlerde eşi ve çocuklarıyla enkaz altında kaldı. Anne Misto ile çocukları 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda, enkazdan yaralı çıkarıldı.

Eşini depremde kaybeden Ahlem Misto, Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altına alınırken, çocukları ise Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirildi.

Çocukların sağlık durumlarının iyiye gitmesi üzerine Bakanlık tarafından aile yakınlarıyla iletişime geçilerek, kimlik tespitleri yapıldı.

Bakanlıkça yapılan sosyal inceleme sonucunda çocukların, Mersin'deki tedavisinin ardından Denizli'de kardeşinin yanına yerleşen anne Misto'ya teslim edilmesi uygun görüldü.

Hastaneden taburcu edilen Muhammed ve Hüda kardeşler, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerince teslim alındı. Denizli'ye götürülen iki kardeş, Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde anneleri Ahlem Misto'ya teslim edildi.

Günler sonra kavuşan anne ve çocukları birbirlerine sarılarak hasret giderirken, duygusal anlar yaşandı.

Bundan sonraki süreçte Bakanlığın "Çocuklar Güvende" programı kapsamında görevli elemanlar ve ASDEP personelinden oluşturulan ekipler tarafından takip edilecek aileye, psikososyal destek sağlanacak.

- "Çocuklar güven içerisinde"

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu refakatçisi olamayan depremzede çocukların ailelerine teslim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Deprem sonucu refakatçisi bulunmadığı tespit edilen, 112 Acil Servis ile Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen çocukların güvende olduğunu vurgulayan Koçyiğit, çocukların ailelerinin tespit çalışmalarının Bakanlığın hastanede görevli elemanlarınca gerçekleştirildiğini kaydetti.

Muhammed ve Hüda Misto kardeşlerin ailelerinin tespit çalışmalarının SOYBİS, MERNİS ve Milli Eğitim Bakanlığının sistemi üzerinden yürütüldüğünü bildiren Koçyiğit, çocukların, kayıtların ve ifadelerinin eşleştirilmesi sonucu anneleriyle buluşturulduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim