• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 18 °C

Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) kullanıma açıldı

Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) kullanıma açıldı
Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarının tüm kişisel bilgilerini yönetebildiği ve kurum içi sosyal ağlarını oluşturabildiği bir uygulama olan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) sistemi kullanıma açıldı

Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP)

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarının tüm kişisel bilgilerini yönetebildiği ve kurum içi sosyal ağlarını oluşturabildiği bir uygulama; Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP)

Ekip Nedir?

Ekip, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde istihdam edilen tüm personelinin kimlik, adres, özlük, kadro, hizmet, eğitim, yabancı dil, disiplin, askerlik, maaş tahakkuk, döner sermaye, sözleşme ve bunun gibi daha pek çok bilginin güncel bir şekilde kayıt altına alındığı ve hem personelin hem de üst yöneticilerin hizmetine sunulan bir platform. EKİP ile personel tüm iş ve işlemlerini çevrimiçi olarak yürütebilirken, hem il ve hastane yöneticileri hem de bakanlık üst yönetimi için karar destek amacıyla güncel ve güvenilir raporlara ulaşılabiliyor.

EKİP üzerinden kullanıcılara, özlük işlemlerini elektronik ortamda yürütmenin yanında, kurum içi sosyal bir platform da sunuluyor. EKİP’in takvim paylaşımı, metin, fotoğraf ya da video halinde ileti paylaşımı, interaktif eğitim, konu bazlı grup oluşturma ve gruplar üzerinden etkinlik duyurusu yapma, anket oluşturma, mesaj gönderme, izin verildiği ölçüde kariyer bilgilerini çalışma arkadaşları ve/veya vatandaş ile paylaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi özelliklerle sosyal bir ağ olma niteliği de bulunuyor.

Geliştirilen bir diğer özellik ile de hekimler,  kimlik bilgilerinden arındırılmış vakalara ait radyolojik görüntü, rapor, tahlil, tanı gibi bilgileri sisteme yükleyebiliyor, yüklediği bilgi ve dokümanlarla diğer hekimlerden görüş alabiliyor ya da benzer vakaları inceleme imkanı bulabiliyor.

Ekip’e nasıl girilir?

Ekip’e ekipportal.saglik.gov.tr adresinden e-imza, mobil imza, T.C. kimlik numarası veya e-Devlet ile giriş yapılıyor. Ekip Portal mobil uygulamasına ise GooglePlay ve AppStore’dan ulaşılıyor.

GooglePlay;

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.ekipportal

AppStore;

https://apps.apple.com/tr/app/eki-p/id1448013845

EKİP web ve mobil yardım dokümanlarına ise aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Web; https://ekipportal.saglik.gov.tr/assets/portalsupportfiles/web_help_document.pdf

Mobil; https://ekipportal.saglik.gov.tr/assets/portalsupportfiles/mobile_help_document.pdf

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim