• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan: "Sağlığa Özel Hassasiyet Gösteriyoruz"

Erdoğan: "Sağlığa Özel Hassasiyet Gösteriyoruz"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık hizmetlerinin herkese eşit ve yeterli bir şekilde ulaştırılmasına, verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesine özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek, ''Sağlık hizmetlerimizde evrensel ölçüleri yakalayabil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık hizmetlerinin herkese eşit ve yeterli bir şekilde ulaştırılmasına, verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesine özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek, ''Sağlık hizmetlerimizde evrensel ölçüleri yakalayabilmeyi değerli sağlık çalışanlarımızla birlikte başaracağız'' dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Erdoğan, insanların sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmesine hizmet eden tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimlerini de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu kaydetti.

Türk tıp camiasının üstün çabalarla hem bu ilerlemelere katkıda bulunduğunu hem de yaşanan hızlı gelişmelerin dışında kalmamak için büyük gayret gösterdiğini ifade eden Erdoğan, Türk bilim adamlarının, gösterdikleri bu gayretle Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde herkesi gururlandıran büyük başarılara imza attıklarını belirtti. Erdoğan, ''Biz de hükümet olarak, tüm bu olumlu gelişmelere 'önce insan' anlayışıyla azami destek veriyor, sağlık hizmetlerini 'temel bir insan hakkı' olarak kabul ediyoruz'' dedi.

Sağlık hizmetlerinin herkese eşit ve yeterli bir şekilde ulaştırılmasına, verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesine özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Sağlık, eğitim, adalet ve emniyet alanlarında yılların ihmaliyle biriken sorunları aşmak, insanımıza en ileri hayat standartlarını kazandırmak için büyük bir seferberlik başlattık. Diğer alanlarda olduğu gibi sağlıkta da çok önemli mesafeler aldık; devrim niteliğinde reformları hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşmasının önündeki engelleri bir bir kaldırıyor, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve sağlık sektörümüzün bütün sorunlarının çözülmesi için gerekli adımları atmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Hedefimiz, her vatandaşımıza ihtiyacı ölçüsünde kaliteli, etkin ve yaygın bir sağlık hizmeti sunmaktır. İnanıyorum ki, sağlık hizmetlerimizde evrensel ölçüleri yakalayabilmeyi değerli sağlık çalışanlarımızla birlikte başaracağız.''

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim