• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Eren ve Esas Holding, Anadolu'da 30 hastaneli ulusal zincir kuruyor

Eren ve Esas Holding, Anadolu'da 30 hastaneli ulusal zincir kuruyor
Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) Genel Müdürü Dr. Murat Dayanıklı, Esas Holding ve Eren Holding ortaklığıyla 2007 yılında başlatılan projeyle, Anadolu'daki hastanelerden 105 milyon dolarlık zincir kuracaklarını belirtti. Dayanaklı şu ana kadar yaklaşık 30

Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) Genel Müdürü Dr. Murat Dayanıklı, Esas Holding ve Eren Holding ortaklığıyla 2007 yılında başlatılan projeyle, Anadolu'daki hastanelerden 105 milyon dolarlık zincir kuracaklarını belirtti. Dayanaklı şu ana kadar yaklaşık 30 hastane ile bağlantı kurduklarını da açıkladı.

İSTANBUL - Anadolu Grubuna bağlı Anadolu Sağlık Merkezi'nin kurucularından ve ilk müdürü Murat Dayanıklı son dönemde başta özel havacılık olmak üzere çeşitli sektörlerde yaptğı atılımlarla öne çıkan Ali Sabancı ve Emine Kamışlı'ya ait Esas Holding ile turizm, enerji ve tekstil gibi sektörlerde hizmet veren Eren Holding ortaklığıyla 2007'de 'Anadolu'da hastaneler zinciri projesi'ni hayata geçirmek için kolları sıvadı. Anadolu Sağlık Merkezi'nin büyümesine büyük katkısı olan Dayanıklı bu projede de bir miktar hisse sahibi.
Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) adıyla kurulan şirket Anadolu'daki hastanelerden hisse satın alarak hakim ortak olacak. Dayanıklı 105 milyon dolarlık yatırıyla 30 hastaneyi çatıları altına almayı planladıklarını belirterek 'Hedef sağlık sektöründeki yerel hizmetleri, profesyonel birikimle destekleyerek yüksek standartlı alanlar yaratmak' dedi. BSK, Anadolu'daki ikinci sınıf hastaneleri bünyesine katarak, akıl birliktelikleriyle ve finansal destekle hastanelerin her yönden gelişmesine, mevcut standartlarının yükselmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Dayanıklı, bu projeyle Türkiye'nin en yaygın ve hastasına en yakın özel hastane zincirini kuracaklarını belirtti.

'Güç katacak ortaklar arıyoruz'
Murat Dayanıklı, Anadolu'da nerelere hastane yapılacağını hangi kriterlere göre belirlediklerini ise şöyle açıkladı:
"Seçimleri yaparken kullandığımız kriterleri üç grupta toplayabiliriz. İlk grup, hastanenin bulunduğu bölgeye ait demografik kriterlerden oluşuyor. Nüfus yoğunluğu, ulaşılabilirlik, kişi başına düşen gelir, 1000 kişiye düşen üniversite ve devlet hastanesi yatak sayısı ve özel hastane yatak sayısı gibi. İkinci grup hastanelerin özellikleriyle ilgili. Bu grupta hastane kapalı alanı, yatak sayısı, teknoloji parkı, hizmet veren bölümler ve gelir gibi ölçülebilir kriterlerin yanı sıra ortaklık yapısı, pazardaki algılama, hastane yönetiminin gelişmeye açık ve istekli olması gibi sayılarla ölçülemeyen kriterler de var.
Amacımızın yerel başarılı hastanelerden uluslararası standartlarda hizmet veren ulusal bir zincir oluşturmak olduğunu düşünürsek, hastane ortaklarının yönetim yaklaşımına verdikleri önemi daha fazla dikkate alıyoruz. Bize güç katacak ama aynı zamanda bizimle gelişecek ortaklar arıyoruz. İki ile ikinin altıya hatta sekize çıkacağı bir birliktelik yaratmaya özen gösteriyoruz.
Son grupta ise rekabet kriterleri toplanıyor. Özel sektör yatırımlarından başlayarak özenli bir rekabet analizi yapıyoruz."

15 milyon YTL harcandı
Ekim 2007'de kurulan BSK'nin bugüne kadar yaklaşık 35 hastaneyle bağlantıya geçtiğini belirten Murat Dayanıklı, bunlardan üç hastane ile BSK çatısı altında çalışmaya başladıklarını ifade etti. Eskişehir, Kütahya ve Konya'daki üç hastaneye 15 milyon YTL harcandığını ve bu ay içinde sayının ikiye katlanacağını da belirten Dayanıklı, "Biz üç yıl içinde yıllık geliri yaklaşık 1 milyar YTL olacak ve sayıları 30'a ulaşacak bir BSK hastaneleri zinciri oluşturmayı hedefliyoruz. Tabii gelişim ve markalaşma da bu sürecin bir parçası olacak" diye konuştu.



Zincir 2010 yılında tamam
BSK Projesi'nin tamamlanmasıyla ilgili süre belirlemediklerini aktaran Dayanıklı, bununla birlikte 2010 sonunda zinciri tamamlamayı ve markalaşma konusunda önemli yol almayı hedeflediklerini vurguladı. Dünya çapında tanınmış bir isimle stratejik ortaklık yaparak gerçekleştirecekleri referans hastanesi projesinden de bahseden Dayanıklı, İstanbul'da hayata geçecek bu proje ile BSK zincirinin Türkiye'deki ortaklık halkasını tamamlayacaklarını ifade etti.
Dayanıklı şöyle devam etti: "BSK'nin bir amirel gemiye ihtiyacı var. Anadolu'da geliştirdiğimiz bazı hastanelerde halen her türlü tedavi ve ameliyat yapılamıyor. Bunların tamamını düzenlemek bizi aşıyor. Ama İstanbul'da tam donanımlı hastane yaptıracağız, bu konuda yabancı kurumlarla ortaklık görüşmelerimiz var. Anadolu'da yapılamayan ameliyatlar ya da bazı tedaviler bu hastanede yapılacak."
Dayanıklı, sağlık hizmetinde rol almaya farklı alanlarda devam edeceklerini belirterek, kamu-özel ortaklığıyla yapılacak yatırımlarda önemli bir oyuncu olacaklarını belirtti. Yurt dışı ve sağlık turizmine yönelik yatırımlarda özellikle yönetim sözleşmeleriyle aktif olmayı planladıklarını ifade eden Dayanıklı, "İşimiz sağlık ve bu konuda en iyisini gerçekleştirecek projelere imza atmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim