• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Erkekler neden estetik yaptırıyor?

Erkekler neden estetik yaptırıyor?
Acıbadem Kocaeli Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Etöz, estetik cerrahinin erkekler arasında bu kadar popüler olmasının nedenini, günümüz toplumunda ...

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Etöz, estetik cerrahinin erkekler arasında bu kadar popüler olmasının nedenini, günümüz toplumunda mesleki başarının genç ve dinamik bir görünümle özdeşleşmesi olarak açıklıyor.

Çalışma hayatındaki rekabet diğer bir taraftan bakılınca 40’ lı-50’ li yaşlarda alttan gelen genç ekip tarafından rekabete zorlanan bir grup erkek için, kariyerlerine destek verebileceğine inandıkları bir yenilenme sürecinden geçmek hiç de fena bir fikir değil gibi görünmektedir.

Peki böyle bir yenilenme sürecinden geçmek isteyen erkekler için ne gibi estetik uygulamalar söz konusu olabilir?

LİPOSUCTİON (YAĞ EMME)
Erkek vücudunda yağın depolandığı bölgeler kadınlara göre farklı bir yerleşime sahiptir. Özellikle kilo verilse de yok olmayan, karın ve gövdenin her iki yanındaki yağ kitleleri için ideal çözüm liposuctiondır. Böylelikle kısa bir süre içinde uzun ve yorucu bir spor programından elde edilebilecek sonuçlara ulaşmak mümkündür. Karın bölgesinin yanı sıra, yine çoğunlukla erkeklere özgü bir problem olarak karşımıza çıkan ense ve sırt bölgesindeki yağ birikiminin liposuction yöntemi ile giderilmesi de dinç bir görünüm sağlamaya yönelik sıkça uygulanan estetik girişimlerdendir.

MEME KÜÇÜLTME
Erkek vücudunda, memelerde büyüme iki dönemde gözlenir. Bunlardan birincisi çocukluktan gençlik dönemine geçiş sırasında meme dokusunun artışı ile karakterizedir. İkincisi ise daha ileri yaşlarda, vücut kitlesindeki artışa paralel meme yağ dokusunun artışına bağlı olarak gözlenir. Gençlik döneminde gözlenen meme büyümesi, delikanlılık çağındaki erkek çocuğun ruh sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratabilmektedir. Yine ileri yaşlarda, kişiyi dinç ve erkeksi bir vücuttan uzaklaştıran bu durum kendine güveni azaltarak, sosyal ve iş yaşantısında çekimserliklere neden olmaktadır. Meme küçültme operasyonlarının birçoğu yağ emme yöntemi ile herhangi bir iz bırakmadan gerçekleştirilebilirken, özellikle gençlik döneminde meme dokusunun artışına bağlı büyümelere yönelik operasyonlar, meme başı etrafından yapılan ve ilerleyen dönemlerde kaybolarak fark edilmez hale gelen küçük kesilerle gerçekleştirilmektedir.

GÖĞÜS VE BALDIR PROTEZLERİ
Tamamen erkeğe özgü estetik girişimler arasında yer alan uygulamalardır.
Vücutla uyumlu ve izsiz yöntemlerle yerleştirilebilen özel göğüs protezleri ile aylarca vücut geliştirme salonlarında ter dökmüş gibi bir görüntüye sahip olmak mümkündür. Ayrıca, çok ince bacaklara sahip ve bundan rahatsızlık duyan erkeklere, baldır bölgesine uygulanan protezlerle daha atletik bir görünüm kazandırılabilmektedir.

BURUN ESTETİĞİ
Erkek burnu, kadın burnundan estetik ve anatomik olarak belirgin farklılıklar gösterir. Bu nedenle erkeğe yönelik bir burun düzeltme operasyonu, bu farkları göz önünde bulunduran ve uygun teknikleri kullanan bir Estetik Cerrah tarafından yapıldığı takdirde başarılı olacaktır. Örneğin, kadına hoş ve sevimli bir ifade veren hafifçe kalkık bir burun, erkekte kadınsı ve itici durabilir. Ancak bu özellikler göz önünde bulundurularak titizlikle gerçekleştirilmiş bir burun operasyonu, erkek yüzünde oldukça olumlu sonuçlar yaratabilecektir.

YÜZ GENÇLEŞTİRME
Yaşla birlikte yüzün yağ dağılımı değişmektedir. Avurt bölgesindeki yağlarda belirgin bir erime gözlemlenirken, çene altı ve boyun bölgesinde yağ ve deri fazlalığı belirgin bir hale gelir. İşte değişen bu dengeyi yerine koyabilmek için fazlalık olan bölgelerdeki yağ ve deriyi çeşitli yöntemlerle toparlamak, eriyerek yaşlı bir görünüme neden olan yağları ise yine vücuttaki depolardan yenilemek yoluyla yüzde gençleşme sağlamak mümkündür. Bunun yanı sıra göz ve ağız çevresi kırışıklıkları ile göz kapaklarındaki düşme ve torbalanmalar, yaş henüz çok ilerlemeden yapılacak basit müdahalelerle düzeltilerek erkek estetiğinde yüz güldürücü sonuçlar elde edilebilmektedir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3645 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim