• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Erkeklerde burun estetiği

Erkeklerde burun estetiği
Estetik burun ameliyatında son dönemler baz alınırsa dikkatler estetik yaptıran erkeklerin üzerine yöneldi.

Artık erkekler de en az kadınlar kadar dış görünüşe özen göstermeye başladı. Erkekler sosyal hayatlarında daha aktif, iş hayatlarında daha başarılı ve dinamik olmak için estetik burun yöntemine daha çok eğilim göstermeye başladı. Fakat erkeklerin bu tarz eğilimleri kadınlara göre daha farklıdır. Genel olarak erkeklerin estetik yaptırdıkları başka kişiler tarafından anlaşılmaması gerekir. Yani erkekler kadınlara oranla bu estetiğin daha doğal görünmesini istemektedir.

Erkeklerin doğal görünüm istemesindeki sebep ise; burun ameliyatı belli olan bir kadın sorun etmez iken erkek için tam tersi ciddi bir stres yaratabilir. Zaten erkeklerin burun yapıları kadınların burun yapılarına göre farklıdır. Burun estetiği ameliyatında tercih edilen genel anestezi yöntemi son derece güvenlidir.  Modernleşen ülkemizde bu sebeplerin en başında internet ve sosyal medya gelmektedir. ‘Selfie’ çekimleri esnasında herkesin estetik ile ilgili dikkat ettiği konu doğallıktır.

Bir diğer sebep olarak ise erkeklerin burun ameliyatı istemesinin nedenleri arasında nefes alıp-verme problemi, burun ucu düşüklüğü ve burunun yüze göre büyük olması gelmektedir. Çoğunlukla nefes problemi yaşayan erkekler estetik burun ameliyatı olmaya mecbur kalırlar. Ayrıca sporla ilgilenen erkekler yüzlerine aldıkları darbeler sonucu burun travması geçirirler.

Ülkemizde yapılan bir araştırma sonucunda burun estetiği operasyonuna başvuran hastaların yüzde %80’i burun eğriliği şikayeti ile başvurduğu belirlenmiştir. Ancak burnu eğri olan her erkeğin de ameliyat istemediği bir diğer gerçektir.

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.ismailbayram.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim