• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Erkeklerin güzellik takıntısı

Erkeklerin güzellik takıntısı
Artık erkekler de kadınlar gibi plastik cerrahiden yararlanarak kendilerini genç ve yakışıklı görmek istiyor. İş hayatlarında daha genç ve bakımlı görünmek ve daha başarılı olmak isteyen erkekler,..

İş hayatlarında daha genç ve bakımlı görünmek ve daha başarılı olmak isteyen erkekler, soluğu estetik uzmanlarında alıyor. İlk yaptıkları şey ise; botoksla alındaki çizgileri yok etmek oluyor.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Deniz İşcen, erkeklerin profesyonel iş hayatında daha genç ve bakımlı gözükmek, karşılarındaki kişiye içlerindeki yüksek enerjiyi hissettirebilmek ve daha başarılı olabilmek kadınlar kadar estetiğe önem verdiğini dile getirdi.

SIK SIK BOTOKS YAPTIRIYORLAR
"Erkeklerde yüz estetiği genellikle alındaki çizgileri yok etmekle başlıyor "şeklinde konuşan İşçen, bunun için de sık sık botoks yaptırdıklarını söyledi. Prof. İşcen, Alnın, konuşma sırasında en çok istemsiz hareket gösteren alan olduğunu ve normal kaş kaldırma hareketi dışında bazı kişilerde konuşma sırasında alnın daha fazla hareket ettiğini ifade etti.

KAŞ ÇATMASINDAN RAHATSIZLAR
İstemsiz kaş çatmaların, hanımlar kadar erkekler için de bir üzüntü kaynağı olduğunu söyleyen İşcen şöyle devam etti: "Fark etmeden yapılan bu refleks, yüzde gereksiz bir gerginlik ifadesine neden oluyor. İşte bu durumlarda yaşlanmayı beklemeden genç kişilerde de botoks enjeksiyonu yapılarak yüze daha yumuşak ve dingin bir ifade verilebilir. Ancak bu etki kalıcı değil, 4 ile 6 ay ay arasında kayboluyor. Bu nedenle ilk kez botoks yaptıracak beylerin tedirgin olmalarına hiç gerek yok; ilk enjeksiyondan mutlu olmayan beyler, işlemi tekrarlatmazlarsa yüzleri eski haline döner."

ÖZGÜVEN VERİYOR
Genelde erkeklerin bu işlemden çok memnun kalarak aynı yöntemi yeniden yaptırma istediğini belirten İşcen," Çünkü daha genç ve sağlıklı gözükmek, kişinin kendine vereceği en anlamlı hediye. Dolayısıyla erkekler estetiğe meraklı olmakla övünüyorlar. Belirgin vücut deformitelerini ya da yaşlanma belirtilerini yok etme konusunda onlar da kadınlarla aynı haklara sahipler" diye konuştu.

MEME SARKMASINA ÇÖZÜM; LİPOSUCTİON
"Erkekleri en çok üzen konulardan biri de özellikle gençlerin memelerinin büyümesi, ileri yaşlarda ise yağlanmaya bağlı meme sarkmalarıdır" diyen İşçen, her iki durumda da çözümün liposuction işlemi olduğunu aktardı. İşcen; "Fazla deri varsa veya areola dediğimiz renkli kısım çok büyümüşse keserek tedaviler tercih edilir. Bu sonuç erkeğin kendine olan güvenini arttırır, havuz ve deniz keyfini yeniden kazandırır" dedi.

Nesrullah SONAY

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3939 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim