• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Erkeklerin kabusu kronik prostatit

Erkeklerin kabusu kronik prostatit
Kronik prostatit erkeklerin cinsel hayatını, yaşam kalitesini, psikolojisini oldukça bozan, tekrarlamaya meyilli bir hastalıktır.

Kronik prostatit erkeklerin cinsel hayatını, yaşam kalitesini, psikolojisini oldukça bozan, tekrarlamaya meyilli bir hastalıktır. Bulaşıcı olmadığından partnere geçmeyen bu hastalıkta iltihap akut bakteriyel ve kronik bakteriyel enfeksiyon olarak görülebilir. Universal Çamlıca Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr.Nuri Ünlü “eğer gece ve gündüz sık idrara çıkıyorsanız; yanma, zorlanma, kasık ve makat bölgesinde yayılan veya boşalırken ortaya çıkan ağrı varsa kronik prostatit” olabileceğini vurguladı.

 

Prostat erkekte yardımcı üreme organı olarak görev yapan bir salgı bezidir. Cinsel ilişki,  tıbbi nedenle sonda takılması veya sıradan idrar yolu enfeksiyonu sonrasında mikropların prostat içerisine girerek başlattığı bir süreçtir. Ağrısız bir prostat muayenesi, idrar tahlili ve özellikle hastanın şikâyetlerine dayanarak tanı konmaktadır.

 

Prostatitte kişilerin ne gibi yakınmaları olur?

Şikâyetler prostatitin tipine göre değişiklik gösterse de genelde görülen şikayetler şunlardır: Ateş-titreme(Akut Prostatitte), sık idrara gitme, idrar yaparken yanma ve zorluk, geceleri sık idrara gitme, akıntı, kasıklarda ve anal bölgeye doğru yayılan ağrı, orgazm sonrası ağrı. Ayrıca prostatite bağlı yoğun yakınmaları olan hastalarda belli dönemlerde, örneğin peniste sertleşme bozuklukları görülebildiği ve prostatit tedavisi sonrası bu yakınmaların düzeldiği bilinmektedir.

 

Soğuk havaya ve yediklerinize dikkat!

Akut ve kronik enfeksiyonlara bakteriler neden olurlar, bu nedenle de antibiyotikler tedavinin temelidir. Dr. Ünlü“tedavideki amacın prostattaki iltihabın, idrar yaparken zorlanmanın ve bölgesel kaslardaki spazmın giderilmesi olduğunu ve genellikle 4-6 hafta süren antibiyotik tedavisi verildiğini” açıkladı ve “ tedavi sırasında düzenli bir cinsel yaşam sürülmesi, soğuktan ve kabızlıktan korunma, alkolden ve baharatlı gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti”.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 51310 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim