• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Erken yaşlarda bağırsak sağlığının korunması çocuk romatizması riskini azaltabilir

Erken yaşlarda bağırsak sağlığının korunması çocuk romatizması riskini azaltabilir
İsveç ve ABD'li bilim insanlarının ortak yürüttüğü bir araştırmada, sağlıklı bağırsak florasına sahip bebeklerin ileriki yaşlarda çocuk romatizması hastalığı yaşama riskinin azaldığı bulundu.

News Medical'in haberine göre, araştırmacılar bağışıklık sisteminin sağlıklı dokulara saldırmasıyla oluşan iltihaplanma olarak tanımlanan juvenil idiopatik artrite ya da halk diliyle çocuk romatizmasının oluşumunu tetikleyen faktörleri inceledi.

Bu kapsamda İsveç'teki bir veri tabanından 1997-1999 yıllarında doğan 17 bin bebeğin sağlık öyküsü kullanıldı.

111'ine ilerleyen yaşlarda çocuk romatizması teşhisi konulan 17 bin bebeğin yalnızca 1683'ünden 1 yaşından önce dışkı örneği alındığı kaydedildi.

Numune alınan bebeklerden 12'sine ileriki yaşlarda çocuk romatizması teşhisi konulduğu belirtildi.

Araştırma yazarlarından Johnny Ludvigsson, "Sağlıklı bireylere kıyasla ileriki yaşlarda juvenil idiopatik artriti olan kişilerin bağırsaklarında bazı bakteriler bulunmuyor. Antibiyotik kullanımının bağırsak florasını tahrip ettiğini araştırmamızda görebiliyoruz. En azından ilk birkaç ay emzirilen bebeklerin ise çocuk romatizması olma riskinin azaldığını gözlemledik." ifadesini kullandı.

Araştırmanın erken teşhiste kullanılabileceğini söyleyen araştırma yazarlarından Angelica Ahrens, "Hastalığın teşhisinden yıllar önce çocuğun bağırsak florasındaki bütirik asit üreten bakterilerin seviyesinin düştüğünü gözlemlememiz araştırmayı değerli kılıyor." açıklamasını yaptı.

Bilim insanları bu araştırmayla erken dönem teşhisle hastalık nüksetmeden uygulanabilecek tedaviler geliştirmeyi amaçlıyor.

Araştırma sonuçları, "The Lancet eBioMedicine" dergisinde yayımlandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim