• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Erzurum Yanık Tedavi Merkezi'nde 13 yılda 32 bin hastaya hizmet sunuldu

Erzurum Yanık Tedavi Merkezi'nde 13 yılda 32 bin hastaya hizmet sunuldu
Erzurum'da 13 yıl önce kurulan tam donanımlı Yanık Tedavi Merkezi'nde bugüne kadar 5 bini yatarak olmak üzere 32 bin hastaya hizmet verildi.

Kentteki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) 2009'da kurulan ve bu hastanenin 3 yıl önce Şehir Hastanesi bünyesine katılmasıyla hizmetlerine burada devam eden Yanık Tedavi Merkezi'nde yoğun bakım, ameliyathane, pansuman odaları, yıkama ile hidroterapi tankı gibi birimler bulunuyor.

26 yataklı Yanık Tedavi Merkezi'nde, 1'i yanık cerrahi doktoru olmak üzere 2 hekim, 14 hemşire, 4 sağlık memuru, 6 hizmetli, psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen hastalara hizmet veriyor.

Kaynar su ve benzeri sıvı dökülmeleri, elektrik çarpması, ateşli tandıra düşme, kimyasal vakalar sonucu oluşan yanık gibi her türlü yanma vakalarının kabul edildiği merkez ve bünyesindeki polikliniğe, kurulduğu günden beri Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Muş, Bingöl ve Artvin ile komşu ülkelerden 32 bin hasta başvurdu.

Merkezde görevli doktor ve personel, ilk günden bu yana hastaların sağlığına kavuşması için özveriyle çalışıyor.

- Salgın döneminde hizmetler aksamadı

Şehir Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Mehmet Öztürk öncülüğünde Dr. Onur Ceylan ile yeni tip koronavirüs salgını döneminde de yüksek tedavi ve rehabilitasyon teknolojisiyle en zor vakalara bile başarıyla müdahale edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör, merkezin bölge için önemli olduğunu belirterek, özellikle taşrada tandıra düşme sonucu oluşan yanıkların yanı sıra elektrik ve sıcak sıvı yanığı, kimyasal, bitkisel ve çeşitli kaza ve sebepler sonucu oluşmuş yanıklarda vatandaşların tedavilerinin süratli ve sağlıklı şekilde yapıldığını kaydetti.

Tam donanımlı merkezde 2 küvet, 2 yıkama sedyesi, 1 ekstremite debritman cihazı, otomatik hasta taşıma sedyelerinin bulunduğunu belirten Tör, merkezde durumu ağır yoğun bakım hastalarının takiplerinin 24 saat yapıldığını, yanık derecesi düşük hastalar için de poliklinik hizmeti verildiğini aktardı.

Dr. Öztürk de yanıktan dolayı hastaların tedavilerinin biraz uzun sürebildiğini belirterek, taburcu olan hastalardan olumlu geri dönüş aldıklarını anlattı.

Açıklamada, merkezde tedavi gören hasta ve yakınlarının hizmetlerden memnun kaldığı kaydedildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim