• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Erzurum'da 4 santimetrelik kesiyle kalp ameliyatı olan iki hasta şifa buldu

Erzurum'da 4 santimetrelik kesiyle kalp ameliyatı olan iki hasta şifa buldu
Erzurum Şehir Hastanesinde, kalp kapakçığında yetmezlik tespit edilen Hazal Demir ile aort damarı genişleyen Cesim Özçelik, 4 santimetrelik kesiyle yapılan ameliyatla erkenden sağlığına kavuştu.

Erzurum Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın: "Ameliyatlar 3-4 saat civarında sürdü, operasyon sonrası hastalarımız çok rahat şekilde araç kullanabilir, göğsüne alabileceği travmalara karşı da bir sıkıntı yaşamayacak"

Ağrı'da kalp kapakçığında yetmezlik olan 67 yaşındaki Hazal Demir ile Erzurum'da yaşayan ve kalpten çıkan büyük damarı yaklaşık 5,5 santimetre genişleyen 47 yaşındaki Cesim Özçelik, başvurduğu Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın ve ekibince ameliyata alındı.

Kalp kapakçığı değiştirilen Demir ile aort damarı tedavi edilen Özçelik, 20-25 santimetrelik göğüs kemiği kesilmeden yapılan yaklaşık 4 santimetrelik kesiyle klasik ameliyata göre daha kısa sürede iyileşme imkanı buldu.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın, gazetecilere, hasta Demir'i ameliyatın 5. gününde taburcu edeceklerini söyledi.

- "Yoğun bakım ve taburcu süresi kısalıyor"

Normal açık kalp ameliyatının 25 santimetrelik kesiyle yapıldığını ifade eden Kaygın, "Büyük kesi yerine 3-4 ya da 5 santimlik kesiyle hastamızın kalp kapağını değiştik. Bu küçük kesiler sayesinde hastalar günlük aktivitesini rahatça yapabiliyor, yoğun bakım ve taburcu süresi kısalıyor." dedi.

Küçük kesiyle yapılan ameliyatlarda hastanın kollarını rahatça kullandığını belirten Kaygın, bu sayede enfeksiyon ve ağrı riskinin de azaldığını kaydetti.

Kaygın, normal klasik kalp ameliyatı sonrası hastanın en az 1 ay sırt üstü yatması gerektiğine işaret ederek küçük kesiyle böyle bir sıkıntı yaşamayacaklarını, hastaların istediği pozisyonda yatabileceğini dile getirdi.

Küçük kesiyle yapılan ameliyatın hastalara konfor sağladığını vurgulayan Kaygın, "Ameliyatlar 3-4 saat civarında sürdü, operasyon sonrası hastalarımız çok rahat şekilde araç kullanabilir, göğsüne alabileceği travmalara karşı da bir sıkıntı yaşamayacak. Hastalar araç süren biriyse buradan taburcu olurken çok rahat şekilde emniyet kemerini takıp araç kullanabilecek." diye konuştu.

Kaygın, küçük kesiyle herkese kalp ameliyatı yapılamadığına dikkati çekerek ameliyat şartlarına uygun kişileri bu şekilde tedavi ettiklerini anlattı.

- Hastalar ile yakınları doktorlara duacı

Hazal Demir'in oğlu Mustafa Demir, tüm sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını dile getirerek "Kaygın hocam ve ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır. Annem kısa sürede sağlığına kavuştu." ifadelerini kullandı.

Hasta Demir ise erkenden sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu, Prof. Dr. Kaygın'a dua ettiğini söyledi.

Hasta Özçelik de ameliyat öncesi çok doktor gezdiğini ve ameliyat olmaktan korktuğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Tavsiye üzerine şehir hastanesinden Kaygın hocama geldim. Hizmetlerden ve ameliyattan çok memnun kaldık. Ameliyat çok güzel geçti, hiç hissetmedim, ağrım sızım yok. Geziyorum yiyorum."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1818 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim