Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, "Avrupa'da küresel primer sezaryen oranı yüzde 23-24 oranındayken, birliğimize bağlı kadın doğum ünitelerimizde primer sezaryen oranı, yaptığımız çalışmalar ve anne adaylarına verdiğimiz bilgilendirmeler sayesinde yüzde 15'lerin altına düşmüştür" dedi.
Erdoğan, Sağlık Bakanlığının normal doğum oranının artırılıp primer sezaryenle doğum oranının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmalara, Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık kuruluşlarında etkili olarak uygulandığını söyledi.
Birlik bünyesindeki sağlık kuruluşlarında anne adaylarına en sağlıklı doğum yöntemi olan normal doğuma özendirme eğitim çalışmaları yapıldığını ifade eden Erdoğan, "Normal doğumun anneler açısından sayısız faydaları var. Özellikle çocuklarımızı enfeksiyonlardan korumak ve annelerin kısa sürede ayağa kalkması açısından çok önemli. Normal doğumla dünyaya gelenlerin, çocuk yaşlarda akciğer enfeksiyonu geçirme riski son derece azalıyor" diye konuştu.
Avrupa'da sezaryen doğumu yüzde 23-24 oranında
Erzurum'un sezaryen doğum oranlarında çok iyi bir derecede olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
"2015 yılı verilerine göre, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde, toplamda 8 bin 183 doğum gerçekleştirilmiş, bunun 5 bin 433'ü normal doğum, 2 bin 730 primer sezaryen, 20 tanesi ise müdahaleli olmuştur. Oltu Devlet Hastanesi'nde de toplam 320 doğum gerçekleşmiş, bunun 167'si normal doğum, 85'i primer sezaryn 68'i ise müdahaleli olmuştur. Avrupa'da küresel primer sezeryan oranı yüzde 23-24 oranındayken, birliğimize bağlı kadın doğum ünitelerimizde primer sezeryan oranı, yaptığımız çalışmalar ve anne adaylarına verdiğimiz bilgilendirmeler sayesinde yüzde 15'lerin altına düşmüştür"
Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından, Nene Hatun Kadın Doğum ve Oltu Devlet Hastanesi'ne primer sezaryen doğum oranlarındaki azalmadan dolayı teşekkür belgesi verildiğini sözlerine ekledi.
Erzurum'da Hastanelere "Normal Doğum" Teşekkürü

'Avrupa'da küresel primer sezaryen oranı yüzde 23-24 oranındayken, birliğimize bağlı kadın doğum ünitelerimizde primer sezaryen oranı, yaptığımız çalışmalar ve anne adaylarına verdiğimiz bilgilendirmeler sayesinde yüzde 15'lerin altına düşmüştür"
Kaynak: 
Bu haber toplam 5061 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Giresun'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kişinin Organları 4 Hastaya Yaşam Umudu OlduDenizde boğulma tehlikesi geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen 45 yaşındaki kişinin organları, nakil bekleyen dört hastaya ulaştırıldı.
Yolculukları Eziyete Çeviren Araba Tutmasına Karşı Etkili ÖnlemlerHalk arasında araba tutması olarak bilinen hareket hastalığı, yolculuk esnasında mide bulantısı ve baş dönmesine yol açarak yaşam kalitesini düşürebiliyor.
Bağırsak Ve Beyin Arasındaki Gizli Bağ: Mikrobiyota Ruh Sağlığını Nasıl Etkiliyor?Bilimsel araştırmalar, bağırsak mikrobiyotasındaki dengesizliklerin depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunlarıyla ilişkili olabileceğini ortaya koyuyor.
Kalp Sağlığını Tehdit Eden Gizli Tehlike: Günlük Alışkanlıklar Riski ArtırıyorDünya genelinde en yaygın ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarından korunmak için yaşam tarzında yapılacak küçük değişiklikler büyük önem taşıyor.- 16:09 - Giresun'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kişinin Organları 4 Hastaya Yaşam Umudu Oldu
- 16:08 - Erken Çocuklukta Şeker Kısıtlaması Demans Riskini Yüzde 23 Azaltıyor
- 16:03 - Yolculukları Eziyete Çeviren Araba Tutmasına Karşı Etkili Önlemler
- 15:33 - Bağırsak Ve Beyin Arasındaki Gizli Bağ: Mikrobiyota Ruh Sağlığını Nasıl Etkiliyor?
- 15:33 - Kalp Sağlığını Tehdit Eden Gizli Tehlike: Günlük Alışkanlıklar Riski Artırıyor
- 12:44 - KOAH Tedavisinde Yeni Yöntem: Bronkoskopik Balon Uygulaması Alevlenmeleri Azaltıyor
- 12:00 - Havuz Sonrası Kulak Temizliğinde Yapılan Bu Hata Enfeksiyon Riskini Artırıyor
- 11:58 - Bel Fıtığında Ameliyatsız Tedavi Mümkün mü? Uzmanından Önemli Uyarılar
- 11:06 - Toksik İlişkiler Erken Yaşlandırıyor! Yüzünüzdeki Kırışıklıkların Sebebi Çevrenizdeki İnsanlar Olabilir
- 13:13 - Bilim İnsanlarından Korkutan Sigara ve Nanoplastik Uyarısı: Akciğer Bariyerini Çökertiyor!
- 13:10 - TÜİK Hayat Tabloları Açıklandı: Türkiye’de Beklenen Yaşam Süresi 78,5 Yıla Yükseldi!
- 13:06 - Sağlık Bakanlığı'ndan Geçici Görevlendirmelere Yeni Düzenleme: İptal Kararı Sahada İstisna ve Kadro Talebi Doğurdu!
- 11:59 - Yaz Aylarında Çocuklarda İshal Uyarısı: 5 Yaş Altında Sıvı Kaybı Hayati Risk Taşıyor!
- 11:51 - Sosyal Medyadaki Bilinçsiz Egzersiz Trendleri Bel Fıtığı Riskini Artırıyor!
- 16:26 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/29
- 10:51 - Prof. Dr. Canan Karatay’dan "Çin Tuzu" Uyarısı: Obezite, Unutkanlık ve Nörolojik Hastalıkları Tetikliyor!
- 10:48 - 4 Yıllık Çile Erzurum'da Bitti: Nadir Görülen "MALS" Hastası Kapalı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu!
- 10:18 - Ameliyatta İnanılmaz Skandal: Kadının Karnında 18 Santimetrelik Cerrahi Makas Unutuldu!
- 10:07 - Alerjide Aşı Tedavisi Hayat Kurtarıyor: 3 Yıllık Terapi Çocukların Yaşam Kalitesini Artırıyor!
- 09:42 - Tıp Eğitimi Ev Fiyatlarıyla Yarışıyor: Kamuda Çalışan Uzman Doktorun Maaşı Çocuğunu Okutmaya Yetmiyor!
- 09:40 - Bakan Memişoğlu’ndan Tıbbi Cihaz Sektörüne Çağrı: "Türkiye Artık Pazar Değil, Üretim Ortağı Olacak!"
- 09:38 - Çekmeköy’ün "Bisikletli Doktoru": Aile Hekimi Dr. Kerem Giray Dursun 10 Yıldır Şifayı İlaçta Değil Pedalda Dağıtıyor!
- 09:37 - Küresel Tehdit Hepatit: 300 Milyondan Fazla Hasta Gizli Tehlikenin Farkında Değil!
- 16:59 - Yaz Güneşi Herkese Yetmiyor: Yaşlılar ve Koyu Tenlilerde D Vitamini Riski Devam Ediyor!
- 16:57 - Egzersiz Beynin Enerji Santrallerini Koruyor: Alzheimer’a Karşı "Mitokondri" Kalkanı!
- 16:36 - Rus Bilim İnsanlarından "Sonsuz Yaşam" Açıklaması: İnsan Ömrünün Biyolojik Sınırı Belli Oldu!
- 16:34 - Diyabet ve Zayıflama İlaçları İçin "Körlük" Uyarısı: GLP-1 Grubu İlaçlar Göze Zarar Veriyor!
- 16:33 - İstanbul Sağlıkta Rekora Koşuyor: İlk 6 Ayda 130 Milyon Muayene, 1,6 Milyon Ameliyat!
- 15:23 - TÜSKA’ya Akreditasyon Yağmuru: 180 Yeni Başvuru Yolda!
- 15:13 - TÜİK Verileri Açıklandı: Yerli Turist Sağlık, Fuar ve Kongre İçi̇n 15 Milyar Lirayı Aşan Harcama Yaptı!
- 14:16 - Çocukluk Kabusu Gerçek Oldu: Yıllarca Televizyon İzlemek Beyni Gerçekten "Küçültüyor"!
- 14:02 - Bakan Işıkhan Duyurdu: Alerjik Bebeklerin Tıbbi Mamaları İçin 3,1 Milyar Liradan Fazla Destek Sağlandı!
- 13:40 - Antalya’da Tatil Yaparken Hayatı Kurtuldu: İngiliz Turiste Türk Doktorlardan "İkinci Hayat" Şansı!
- 11:32 - Danıştay’dan Hekimleri ve Hastaları Sevindiren Karar: Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği’ne Yürütmeyi Durdurma!
- 17:05 - Diyarbakır’da Teşhis Edilemeyen Hastalık: 1,5 Yıldır Reflü Sanılan Minik Hasan’ın Midesinden Binde Bir Görülen "Zar" Çıktı!
- 11:47 - ABD’de Kızamık Alarmı: Vakalar Son 35 Yılın Zirvesinde!
- 11:44 - Tüketim Alışkanlıklarında "Bilinçli Dönem": Kolajen ve Destek Ürünlerinde Araştırarak Alma Eğilimi Artıyor!
- 10:23 - Sağlıklı Yaşamın "Sessiz Kahramanı" Magnezyum: İşlenmiş Gıdalar Depoları Boşaltıyor!
- 16:00 - Güney Kore’de Yeni Dijital Çılgınlık: Hiç Gelmeyecek Kargoyu Bekleten "Dopamin Siteleri" Yayılıyor!
- 15:57 - ABD’de 'Siklospora' Alarmı: Taze Yeşilliklerden Bulaşan Parazit 500’den Fazla Kişiyi Hastanelik Etti!
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Toksik İlişkiler Erken Yaşlandırıyor! Yüzünüzdeki Kırışıklıkların Sebebi Çevrenizdeki İnsanlar Olabilir
Bel Fıtığında Ameliyatsız Tedavi Mümkün mü? Uzmanından Önemli Uyarılar
Havuz Sonrası Kulak Temizliğinde Yapılan Bu Hata Enfeksiyon Riskini Artırıyor
KOAH Tedavisinde Yeni Yöntem: Bronkoskopik Balon Uygulaması Alevlenmeleri Azaltıyor
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





































