• BIST 9389.89
  • Altın 2824.572
  • Dolar 34.3362
  • Euro 36.3204
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Erzurum'da sağlık çalışanları kronik miyeloid lösemi hakkında bilgilendirildi

Erzurum'da sağlık çalışanları kronik miyeloid lösemi hakkında bilgilendirildi
Erzurum'da, 22 Eylül Dünya Kronik Miyeloid Lösemi (KML) Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Kentteki bir oteldeki toplantıda konuşan Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanı ve Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, KML hakkında sağlık çalışanlarına bilgi verdi.

Altuntaş, AA muhabirine, tüm dünyada hastalıkla ilgili bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık aktiviteleri yapıldığını aktardı.

Hastalık hakkında bilgilendirme yapılan hastalarda yaşam kalitesinin arttığını ifade eden Altuntaş, "Bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılan hasta grubunda yaşam kalitesinin daha yüksek olduğu ve yaşam süresinin de daha uzun olduğu tespit edilmiş, bu nedenle bu aktivite tüm dünyada yaygınlaştırılmış." dedi.

Altuntaş, KML'de, bir hapla lösemiyi kontrol altına almanın, uyutmanın, atlatmanın mümkün olduğunu belirterek, löseminin tedavi edileceğini her fırsatta hastalara anlattıklarını söyledi.

"Lösemiyi biz artık şeker hastalığı gibi tedavi ediyoruz." diyen Altuntaş, şöyle konuştu:

"Lösemiyi artık bir tansiyon hastalığı gibi tedavi ediyoruz. Hastalığımız, hapımızı yuttuğumuz müddetçe kontrol altında. Bunun altını çizmek istiyorum. Yani biraz daha hastalığın seyri kendi elimizde. Ancak bu arada ne yapmaları lazım? Hastalarımızın ve hasta yakınlarının kontrollerini aksatmaması lazım. Lösemi tedavisinde kullandığımız bu ilaçlarımız aynı zamanda bazı ilaçlarla etkileşmekte. Bu nedenle bu ilaç etkileşimlerine dikkat edilmesini öneriyoruz. Neyle hangi ilaçları birlikte alacağınız, hangi ilaçlarla birlikte alınmaması gerektiği konusunda hastalarımızın bilinçli olmasını istiyoruz. Bu nedenle hastalarımıza hangi gıdaları tüketip tüketmeyeceği konusunda doktoruna danışmasını öneriyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim