• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Erzurumlu 78'lik dedeye kornea nakli

Erzurumlu 78'lik dedeye kornea nakli
Yaklaşık 7 yıldır kornea nakli bekleyen ve sol gözünde tamamen sağ gözünde ise kısmen görme kaybı olan 78 yaşındaki Pekgüzel geçirdiği kornea nakli ve katarakt operasyonu sonrası tekrar ışığa kavuşmayı bekliyor



Erzurum'da yaklaşık 7 yıldır kornea nakli bekleyen, sol gözünde tamamen sağ gözünde ise kısmen görme kaybı bulunan 78 yaşındaki Mehmet Pekgüzel, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) geçirdiği operasyon sonrası tekrar ışığa kavuşacak olmanın sevincini yaşıyor.

BEAH'tan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 7 yıldır kornea nakli bekleyen 6 çocuk babası Mehmet Pekgüzel (78), 2 ay önce göz kliniğine başvurdu.

Hastanede yapılan tetkik ve inceleme sonrası Pekgüzel'in sol gözünün tamamen, sağ gözünün de kısmen görme yetisini kaybettiğini tespit eden hekimler, hastaya özellikle sağ gözünün yeniden görmesinin kornea nakliyle mümkün olabileceğini söyledi.

Bilgi verildikten sonra taburcu edilen Pekgüzel, Atatürk Üniversitesi Göz Bankası'nda uygun kornea bulunmasıyla 2 gün önce nakil için BEAH'a çağrıldı.

Üniversitenin Göz Bankası Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sadullah Keleş, BEAH Göz Kliniği doktorları Opr. Dr. Mustafa Yıldırım ve Opr. Dr. Sedat Alper Çimen tarafından ameliyata alınan Pekgüzel'in sağ gözüne kornea nakli, sol güzüne ise katarakt operasyonu yapıldı.

Bir süre takip edilecek Pekgüzel'in tedavisinin tamamlanmasıyla her iki gözünün de göreceği belirtildi.


Bir süre takip edilecek


Dr. Yıldırım, Pekgüzel'e hem katarakt hem de kornea naklini ameliyat esnasında aynı anda yaptıklarını belirterek, bu tarz hastaların tedavisi sonuçlanana kadar takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Söz konusu ameliyatı hastanede ilk kez yaptıklarını dile getiren Yıldırım, başarılı operasyona imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

BEAH Başhekim Vekili Dr. Mahmut Avcı da hastanın sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Doktorlarımız sayesinde ilkleri yapmaya çalışıyoruz. Birkaç alanda marka ve referans hastane olmayı hedefliyoruz. Tüm kliniklerimizde bu vizyon ve ufuk var. İnşallah daha güzel sağlık dolu işlere imza atacağız." ifadesini kullandı.

Avcı, ameliyatı gerçekleştiren Yıldırım ve Çimen ile misafir öğretim üyesi olarak destek veren Keleş'e teşekkür etti.


İlhami Erkılıç

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1965 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim