• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Eşcinsel polise meslek yolu kapalı

Eşcinsel polise meslek yolu kapalı
Gaziantep’te eşcinsel bir polis, “iffetsizlik” ile suçlanarak meslekten atıldı.

Gaziantep’te eşcinsel bir polis, “iffetsizlik” ile suçlanarak meslekten atıldı. Kararın iptali istemiyle İdare Mahkemesi’ne başvuran ancak ret cevabı alan polis memuru, “Büyük travma yaşadım. İntihara teşebbüs ettim. Hakimler kendi ahlak kurallarına göre hareket ediyor. Onlara bakarsanız bizim yaşama hakkımız bile yok” diye konuştu.

Gaziantep'te eşcinsel bir polisin, yemek götürdüğü arkadaşının evinin ahlak masası tarafından basılmasıyla hayatı değişti. İddiaya göre, ismini vermek istemeyen polis memuru, tanımadığı bir kişinin ihbarı üzerine, ahlak masası polisleri eşliğinde ev sahibi arkadaşı ile beraber karakola giderek ifade vermek zorunda kaldı.

Görevi dışında olsa dahi

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, söz konusu polisin, "görevliyken özel yaşamında görevi dışında olsa dahi biseksüel olduğunu bildiği şahısla arkadaşlığını sürdürdüğü, aynı evi paylaştığı, bu evi cinsel amaçları için kullandığı, HIV virüsü taşımasına rağmen bu durumu ilişkiye girdiği şahıstan gizlediği" iddiasıyla, "Hizmet dışında resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak" suçunu işlediğine hükmetti. Bu kararla, polise 6 ay kısa süreli durdurma cezası verilmesi önerildi. Takipsizlik kararıyla görevinin başına dönen polisin eline bir süre sonra meslekten men edildiğine dair resmi bir kağıt ulaştı.

Eşcinselsin, kabul et!

Milliyet'e konuşan 41 yaşındaki polis memuru, meslekten men edilmesine kadar giden olayı, şöyle anlattı:

"Uydurma bir ihbar yazılmış. Arkadaşımın yanına yemek götürdüm o akşam. 15-20 dakika içerisinde kapı çalındı. Kapıyı açınca sivilleri tanıyarak ahlak masasından geldiklerini anladım. 'Ev sahibi kim' dediler, arkadaşım geldi. Kimliklerimizi sordular. Polis olduğumu, niye geldiklerini sorunca, cevap veremediler. Ahlak masasına gittik. Amir çağırdı, 'O arkadaşın ne olduğunu biliyor musun, eşcinsel o. Sen de arkadaşlık yapıyorsun' dedi. 'Ne olursa olsun, arkadaşım. Özel hayatı onu ilgilendirir' dedim. Aynı gece açığa alındım. Büyük bir travma geçirdim, intihara teşebbüs ettim. Sonra müfettişler çağırdı. Biri, 'Bu senin yaradılışın, yapabilecek bir şey yok. eşcinsel olduğunu kabul et, olumsuz davranışta bulunmaktan ceza vereceğiz' dedi. Kabul ettim, takipsizlik verildi. 1 ay içinde göreve döndüm. Bir sene çalıştıktan sonra ise meslekten men edildim." Davacı eşcinsel polis, karara itiraz etmek üzere Danıştay'a başvuracağını belirtti.

 

Burcu KARAKAŞ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5099 defa okunmuştur
Etiketler:

, , ,

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim