• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Eşinin alzheimer hastalığını sadece hindistan cevizi yağıyla yendi

Eşinin alzheimer hastalığını sadece hindistan cevizi yağıyla yendi
16 yıldır Alzheimer hastası olan eşini Hindistan cevizi yağıyla tedavi etmeyi başardı. Ve bu yağın Alzheimer hastalığını yok edeceğini iddia etti. Eğer bu iddiasında haklı olursa Alzheimer hastalığı büyük ölçüde önlenecek.


Amerikalı doktor Mary Newport 16 yıldır Alzheimer hastası olan eşini Hindistan cevizi yağıyla tedavi etmeyi başardı. Ve bu yağın Alzheimer hastalığını yok edeceğini iddia etti. Eğer bu iddiasında haklı olursa Alzheimer hastalığı büyük ölçüde önlenecek.

Eşi her gün gözünün önünde eriyordu!

Alzheimer hastalığı özellikle eşinin rahatsızlığından sonra Dr. Mary Newport için oldukça önemli ve kafa yorduğu bir durum olmuş. Eşi Steve’e 16 yıl önce alzheimer teşhisi koyulduğundan beri birtakım vücut fonksiyonlarını yitirmeye başlamasıyla üzüntüsü kat be kat artmış.

Hastalıktan kurtulmak için doktor kontrolünde ilaç tedavisine başlamışlar ancak ilaçlar Steve'de oldukça yan etkilere neden olmuş. Hatta Mary'nin dediğine göre bu ilaçlar yüzünden eşi depresyona girererk iletişim bozukluğu da yaşamış.

"Kaybedecek hiçbir şeyim yoktu"

Tedavi sırasında verilen ilaçların amacı vücudun daha fazla enerji üretmesini sağlamaktı...

Hindistan cevizi yağında vücuda enerji veren trigliserit adlı bir madde bulunur. Ayrıca sindirimi en kolay doğal yağlardan birisidir. Mary Newport: "Bu aşamada zaten kaybedecek hiçbir şeyim yoktu, elimden geldiği kadar ona da nasıl bir yola gireceğimi anlattım ve sabah akşam birer yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı yedirmeye başladım.... "

Faydasını ilk 37 günün sonunda görmeye başladı

Tedaviye başladığında somut bir veri kullanmak adına Steve’den bir duvar saati çizmesini istemiş. İlk olarak yukardaki görselde sol taraftaki saati çizmiş. Aynı saati 14. günün sonunda bir daha ortadaki gibi, 37 günün sonunda ise sağ taraftaki gibi çizmeyi başarmış!

Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı!

Aradan iki ay geçtiğinde Mary, Steve’in çok daha olumlu yol kat ettiğini gördü. Günlük hayattaki cümle sayısını artırmıştı ve olanlar karşısında doğru tepkiler veriyordu, mesela gülünmesi gereken bir ortamda gülüyordu hatta daha çok gülüyordu... Bir yıl sonrasında eşinin tabirine göre bambaşka birisi olmuştu. Daha az unutuyor, eskiden tanımadığı insanları tanıyor, odaklanabiliyor konular hakkında mantıklı cümlelerle sohbete katılabiliyordu!

Okura not: Hindistan cevizi yağının zararlı olduğundan bahsetmek mümkün değil ancak Mary’nin böyle bir iddiası var ve birçok hastasına da tavsiyede bulunuyor. Alzheimer’lı bir yakınınız varsa ve siz de bunu denemek istiyorsanız muhakkak doktorunuza danışın. Bu bir öneri yazısı değil haber yazısıdır.

Kaynak: coconutketones

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4809 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim