• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Eskişehir'de 16 yaşındaki hastanın beyin kanaması ameliyatı başarı ile yapıldı

Eskişehir'de 16 yaşındaki hastanın beyin kanaması ameliyatı başarı ile yapıldı
Eskişehir'de 16 yaşındaki hastanın beyin kanaması ameliyatının Yunus Emre Devlet Hastanesinde başarı ile yapıldığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bilecik'te yaşayan 16 yaşındaki erkek hastanın şiddetli baş ağrısı ve nöbet şikayetleri ile Bilecik Devlet Hastanesinin acil servisine başvurduğu, burada çekilen beyin tomografisinde beyin kanaması saptanan hastanın Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine sevkin yapıldığı belirtildi.

- "Anevrizmaya bağlı beyin kanamalarında ölüm riski yüksektir"

Yapılan görüntülemeler sonrası beyin anevrizması saptanan hastanın Op. Dr. Turan Kandemir ve Doç. Dr. Zeki Serdar Ataizi tarafından ameliyata alındığı ifade edilen açıklamada şunlar ifade edildi:

"Yapılan başarılı ameliyatla hastanın beyin anevrizması klipsle kapatıldı. Ameliyat sonrasında herhangi bir sekeli olmayan hasta taburcu edildi. Anevrizmaya bağlı beyin kanamaları sıklıkla ileri yaştaki hastalarda görülmekte olup ölüm riski yüksektir, çocukluk çağında ise çok az rastlanılmaktadır. Kliniğimizde son bir yıl içinde iki tane çocuk hastamızda kanamış beyin anevrizması tespit ettik ve iki hastamızın da ameliyatını başarılı bir şekilde yapıp taburcu ettik. Doç. Dr. Zeki Serdar Ataizi, Op. Dr. Ersin Işıldı, Op. Dr. Turan Kandemir, Op. Dr. Özcan Aslanbaş, Op. Dr. Burak Eral'dan oluşan 5 kişilik uzman hekim kadromuzla yüksek riskli beyin ve omurga ameliyatları kliniğimizde başarı ile yapılmaktadır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim