• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Eskişehir'de 17 gözaltı adliyeye sevkedildi

Eskişehir'de 17 gözaltı adliyeye sevkedildi
Eskişehir'de gözaltına alınan ve aralarında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Seracettin Çom'un da bulunduğu 30 kişiden 17'si adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri tamamlanan Dr. Çom ve 6 kişi serbest bırakılırken 10 kişi

Eskişehir'de gözaltına alınan ve aralarında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Seracettin Çom'un da bulunduğu 30 kişiden 17'si adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri tamamlanan Dr. Çom ve 6 kişi serbest bırakılırken 10 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

Çom, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının Eskişehir'deki bazı hastanelerdeki olaylar için bir inceleme başlattığını belirterek, söz konusu inceleme konusunda bilgisinin olmadığını kaydetti.

Hukuki süreç devam ettiği için bir şey söylemesinin mümkün olmadığını ifade eden Çom, şöyle konuştu:

''Konu hakkında bilgime başvurmak üzere davet etmişlerdi. Gerekli sorulara cevabımızı verdik. Olayın şahsımla bir alakası olmadığı için şu anda ayrılıyorum. Zannediyorum ulusal basına yanlış yansımış. Tutuklandı ya da olayın içinde falan gibi... Biz burada içerdeyken takip edememiştik. Konunun bizimle bir ilgisi yok. Neticede Eskişehirli olduğumuz için ve bizim daha önce görev yaptığımız yerlerde yapılan bir inceleme olduğu için bizden de birtakım görüşler ve bilgiler istenmiştir. Bunları verdik. Çok sayıda insan olduğu için biraz da uzun sürüyor. Olay bundan ibarettir.

Bu tür olaylarda biz il dışından geliyoruz. İl dışından davet usulleri vardır. Davet usullerinin içinde yakalama emri de olabilir. Normal davet de olabilir. Ancak, gizli bir soruşturma olduğu için bizim buraya getirilmemiz yakalama emri ile oldu. Savcı, konunun direk bizimle alakası olmadığını gördü. Böylece yakalama emri kaldırıldı.''

-''GERİ DÖNECEĞİM VE GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM''-

Çom, dün gece Eskişehir'e getirildiğini belirterek, olayın mahiyetini tam olarak bilmediğini bildirdi.

''Olayın konusu zannediyorum ihaleye fesat karıştırmak'' diyen Çom, şöyle devam etti:

''Savcılık gizli bir soruşturma ve hazırlık yaptığı için kimdir, nedir, kimler karışmıştır bilmiyorum. Ben sadece soruları cevapladım. Bu da bazı kişiler hakkındaydı. Savcılık mahkeme edilmeme gerek olmadığına dair karar verdi. Böylece hakim gözaltına alınma kararımızı iptal etti. Zannediyorum benden sonraki Eskişehir Sağlık Müdürlüğü döneminde olan birtakım olaylar için inceleme başlatılmış. Benim dönemimle ilgili herhangi bir konu gündeme gelmediği gibi onunla alakalı sorular da sorulmadı.

Olaylar anladığım kadarıyla son altı, yedi aylık olayları kapsıyor. Geri döneceğim ve görevime devam edeceğim. Ondan sonrası Sayın Bakanımızın takdiridir. Neticede olay ulusal basına farklı bir şekilde aksetmiş. Bunu düzeltmek için bu konuşmayı yapıyorum. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın konudan haberi var.''

Seracettin Çom, gözaltında bulunduğu sürede adliyeyi ziyaret eden Vali Kadir Çalışıcı ile görüşüp görüşmediğini soran bir gazeteciye ''Ben görmedim. İfade verecek kişiler ayrı yerlerde bekliyorlar, oturuyorlar. Kimse ile görüşmedim'' dedi.

Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim