• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Eskişehir'de bebek dostu hastanelere teşekkür belgesi verildi

Eskişehir'de bebek dostu hastanelere teşekkür belgesi verildi
Eskişehir'de bebek dostu hastane seçilen Eskişehir Şehir ve Yunus Emre Devlet hastanelerine ödülleri düzenlenen törenle verildiği bildirildi.

Eskişehir Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6'ıncı aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi prensibi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bugüne anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programının yürütüldüğünü belirtti.

Anne sütünün yaşama en iyi başlangıcı sağlayan, beslenme yetersizliklerinin önlenmesinde, sağlıklı beslenmenin sürdürülmesinde ilk adım ve bebeğin ilk aşısı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bilge şunları kaydetti:

"Bu nedenle emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu amaçla İlimizde dünyaya gelen bebeklerin hayata sağlıklı başlamasının yanı sıra beslenme yetersizliklerinin önlenmesinde, sağlıklı beslenmenin sürdürülmesinde, anne ve bebeğin sağlığının hem ruhsal hem de metabolik olarak korunmasında ilk adım olan anne sütünün alınmasına yönelik özverili bir çalışma yürütmekteyiz. Bu ödülün alınmasında emeği geçen tüm birimlerimize, hastanelerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de anne bebek sağlığı üzerinde önemle durmaya devam edeceğiz."

Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede asıl ve en büyük hedef ise çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmek olduğu değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Bilge, "Program kapsamında; doğum yapılan sağlık kuruluşları, birinci basamak sağlık kuruluşları ile yenidoğan yoğun bakımlar yer almaktadır. Eskişehir'de titizlikle yürütülen anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı dahilinde yoğun çalışmalar sürdürülmekte olup gerek yeni bebek dostu sağlık kuruluşları ulusal değerlendirme ekiplerince sertifikalandırılmakta gerek programın il genelinde başarılı şekilde devamını sağlamak amacıyla il sağlık müdürlüğü ekiplerimizce hali hazırda sertifikalı sağlık kuruluşlarının yıllık izlemleri yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda 2022 yılında yapılan değerlendirmelerde, Eskişehir Şehir Hastanesi yenidoğan yoğun bakım teşekkür belgesi ve bebek dostu hastane belgesi, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin ise yenidoğan yoğun bakım plaketi ve bebek dostu hastane plaketi almaya hak kazandığını ifade eden Bilge, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin de yenidoğan yoğun bakım plaketi, yenidoğan yoğun bakım teşekkür belgesi ve bebek dostu hastane teşekkür belgesi almaya hak kazandığını kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 854 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim