• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 28 °C

Eskişehir'de "Engelli Hasta Diş Tedavi Merkezi" açıldı

Eskişehir'de "Engelli Hasta Diş Tedavi Merkezi" açıldı
Eskişehir'de, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde açılan "Engelli Hasta Diş Tedavi Merkezi"nde, engelli ve özel gereksinime ihtiyacı olan hastalara hizmet veriliyor.

Bir diş hekimi, 2 sağlık personeli ile bir tıbbi sekreterin görev yaptığı merkezde, diş hekimleriyle diyalog kuramayacak ya da ortopedik engelleri sebebiyle tedaviye erişimde zorluk çeken hastalara yardımcı olunması amaçlanıyor.

Diş Hekimi Hakan Kiprit, gazetecilere, tüm yaş gruplarındaki hastalara tedavi uyguladıklarını söyledi.

Her hastaya ayrı metotla yaklaştıklarını anlatan Kiprit, şöyle konuştu:

"Mesela zihinsel engelli hastalarımız olursa yukarıda ameliyathanemiz var. Kendilerine ameliyathanemizde müdahale edeceğiz. Koordinasyon önemli. Engelli hastalarda da zorluklar çekilebiliyor. Bunu, hastane olarak yerine getirdik. Mesela uyutmak gibi. Zihinsel engelli bir hastaya 'Ağzını aç' dediğinizde anlamayabilir ya da hiperaktif bir çocuk düşünün. Engelli olması da gerekmiyor. Buradaki amacımız, engelli ve yardıma ihtiyacı olan hastalara hizmet vermek. Ayrı klinik kurulması hem zaman hem de tedaviye ulaşım açısından onlar için iyi olacaktır. Emekleme döneminin ardından inşallah daha da iyi hizmetler sunacağız."

Ortopedik engelli hasta Arif Ulaş ise hizmetten memnun kaldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1184 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim