• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Eskişehir'de Mobil KETEM Destek Projesi tanıtıldı

Eskişehir'de Mobil KETEM Destek Projesi tanıtıldı
Tepebaşı ilçesinde Eskişehir Valiliği himayesinde Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ın koordinesinde yürütülen Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Destek Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Anadolu Üniversitesindeki tanıtım toplantısında, taramanın kanserle mücadeledeki önemine değindi.

Sağlıklı kadının sağlık toplum anlamına geldiğini ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"Çünkü kadın ailenin temel taşıdır. Aile de toplumun temel taşıdır. İnşallah çok sağlıklı kadınlarımız olsun. Toplumumuz sağlıklı olsun ve sağlıklı nesiller yetiştirelim. Belli bir yaştan sonra lütfen, taramalara katılalım. Bütün paydaşlar el ele verip kadınlarımıza daha sağlıklı bir hayat sunmaya vesile oluruz. Bu projede 'Ben de varım' diyorum. 'Ben de varım' diyelim ve çevremizdeki 3 kişiyi bu projeye dahil edelim."

Projenin koordinatörü ve Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzm. Dr. Didem Ayyıldız ise kadını projenin merkezine aldıklarını belirtti.

"Sağlıklı kadın, sağlıklı aile, sağlıklı gelecek" mottosunu oluşturduklarını anımsatan Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Kanserle mücadelede bağışıklığı artıcı tedavi ve yaklaşımları vücudumuzu güçlendirecektir. Hem kendimizi hem de yakınlarımızı kanser taraması için ikna etmeye çalışalım. KETEM'lerde kanser taramaları ücretsiz yapılıyor. Kanser erken tanıyla önlenebilir. Herkesi bu projeye destek olmaya davet ediyorum. Kadını güçlü tutmamız lazım, aile güçlü olsun diye. Kadınlarımız mutlu olsun. Çocuklar da anneleriyle mutlu olsun. Taramayla sonuçlanmayan bir kanserle mücadele olamaz. Taramalara destek olunması çok önemli."

Toplantıya, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal ve diğer ilgililer ile vatandaşlar katıldı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4455 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim