• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

Esnaf hastanesi işletme devri için ihaleye çıktı

Esnaf hastanesi işletme devri için ihaleye çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yatırımlar için ruhsat verilmediği için hastanenin özel sağlık sektöründe taliplerinin çok olması bekleniyor.

Türkiye’nin ilk tam teşekküllü hastanesi İstanbul Esnaf Hastanesi, ‘yaşamak’ için talip arıyor. 1937 yılında kurulan hastane işletme devri için ihaleye çıktı. Rayiç değeri 2.5 milyon dolar olarak tahmin edilen hastanenin devri sektör için büyük bir önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yatırımlar için ruhsat verilmediği için hastanenin özel sağlık sektöründe taliplerinin çok olması bekleniyor.

Yönetim hantal kaldı
İstanbul Esnaf Hastanesi, İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’nın çatısı altında yer alıyor. Vakfın yönetiminde İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Borsası da temsil ediliyor. 1963’ten beri Süleymaniye’de kendine ait binada hizmet veren hastane, yönetimdeki ve sektördeki sorunlardan dolayı yaklaşık bir yıl önce yine kapılarını kapattı. Hastanede 5 ameliyathane, 15 yataklı yoğun bakım ve 4 yataklı yeni doğan üniteleri bulunuyordu.

Vakıf Müdürü Nail Eser, sağlık sektöründe uygulamalardan dolayı sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle de ayakta kalmanın zorlaştığını belirtiyor. Hastanenin kâr artışı sağlayamadığını ve vakfa bağlı olduğu için hantal kaldığını kaydeden Eser, “Daha dinamik bir yapıya kavuşması ve geleceğe taşınması için hastaneyi devretme kararı aldık. Şu anda bakanlığın yeni ruhsat vermemesi de hastane için bir fırsat” diyor.

Şartı: Esnaf adı yaşatılacak
Hastanenin işletmesinin ilk etapta 10 yıllık olarak devredilmesi planlanıyor. Devirde, hasılat paylaşımı ve sahip olduğu mülkten aylık kira alma şartları geçerli olacak.
Hastanenin isminde Esnaf kelimesinin yer alması şartı bulunuyor.

TOBB tıp fakültesi yapmak istiyordu
Her yıl 100 bini aşkın hastayı tedavi eden İstanbul Esnaf Hastanesi’ne geçen yıllarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de Tıp Fakültesi’ne dönüştürmek için talip olmuştu. Kapandıktan sonra hastaneyle Richmond otelleri, Aksoy Grubu, Avrupa Özel Şafak Hastanesi, Haliç Hospital, Özel Bilgi Hastanesi de ilgilenmişti.

Ruhsatlar karaborsa
Sağlık Bakanlığı, özel hastane sayısının hızla artması üzerine bir süredir yeni hastane açmak için ruhsat vermiyor. Tıp merkezi veya hastane kurmak isteyen doktorlar tıp merkezi veya hastane ruhsatını devralma yoluna gidiyor. Bu nedenle de sektörde hastane ruhsatlarının karaborsa satıldığı belirtiliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3881 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim