• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Esogü Hastanesi’nde ’Beyin Farkındalığı Haftası’ Etkinliği Düzenlendi

Esogü Hastanesi’nde ’Beyin Farkındalığı Haftası’ Etkinliği Düzenlendi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde "Beyin Farkındalığı Haftası Etkinlikleri" çerçevesinde bilgilendirme...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde "Beyin Farkındalığı Haftası Etkinlikleri" çerçevesinde bilgilendirme standı açıldı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ferhan Esen'in 1999 yılından bu yana yürüttüğü başarılı çalışmalardan alınan güçle ve kendisinin de desteğiyle; Hastane Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, Hastane Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Kadir Uğur Mert, Doç. Dr. Pınar Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Bozan, Hastane Başmüdürü Ayşe Kırcı ile öğretim üyeleri ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte beyin sağlığını korurken dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

"Risk faktörlerinin artması ile beyin sağlığına verilen önem giderek artmaktadır"

ESOGÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ferhan Esen'in konuyla ilgili olarak, "Dünyada ve ülkemizde düzenlenen Beyin Farkındalığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde en öncelikli konulardan biri beyin sağlığını korumaktır. Bu hafta boyunca dünya genelinde katılımcı ülkelerde beyin sağlığını bozan olumsuz etkilerden korunmak, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını benimsemek ve daha sağlıklı yaş alma ile ilişkili programlar yapılmaktadır. Tüm dünyada giderek artan yaşam süresi ve beyin sağlığını olumsuz etkileyen risk faktörlerinin artması ile beyin sağlığına verilen önem giderek artmaktadır. Nörolojik hastalıklar; hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanları için en fazla sağlık yükü oluşturan hastalık gruplarındandır. Alzheimer, inme, multiple skleroz, epilepsi ve migren başta olmak üzere pek çok nörolojik hastalık kişinin ve yakınlarının günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Bu hastalıklara yol açan değiştirilebilir ve değiştirilemeyen risk faktörleri mevcuttur" dedi.

"Gençlerin bu konuda bilgi düzeyini artıracak eğitimlerin her fırsatta verilmesinin sağlanmasını öneriyoruz"

Etkinlik çerçevesinde hastaneyi ziyaret eden misafirlere hastalıklardan korunmak, beynimizin farkında olmak, önlenebilir risk faktörlerini ortadan kaldırmak ve hastalıklar geliştiğinde erken tanı ve tedavi için uygun yönlendirmeler ile ilgili bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Esen, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bunun yanında günümüzde sağlığımızı tehdit eden en önemli konulardan biri olan iklim krizi ve bunun beyin sağlığı üzerine etkileri konuşulmuştur. Özellikle iklim değişimi anne, bebek, çocuk sağlığını ve genç beyinleri çok daha fazla etkilediğinden, iklim değişikliğinin nörodejeneratif hastalık sıklığını artırdığı, mikro plastiklerin nörotoksik olduğu, duygusal travmalara yol açtığı ifade edilmiştir. İklim krizinin aynı zamanda ruh sağlığı üzerine de akut ve kronik çok sayıda olumsuz etkisi olduğu anlatılarak, çevremizi ve iklimi korumanın beyin sağlığı için önemli olduğu vurgulanmıştır. İklim krizinden genç beyinleri korumak için; gençlerin bu konuda bilgi düzeyini artıracak eğitimlerin her fırsatta verilmesinin sağlanmasını, tüketimin azaltılmasını, daha az ekran maruziyetini ve daha çok sosyalleşmenin sağlanmasını öneriyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim