• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Estetik ameliyat yaptırma yaşı 16'ya düştü

Estetik ameliyat yaptırma yaşı 16'ya düştü
Estetik ameliyat yaptırma yaşının çok düştüğünü belirten Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, “Estetik cerrahlar olarak, acil durumlar dışında 18 yaşından önce estetik ameliyat yapılmasını önermiyoruz” dedi.

Estetik ameliyat yaptırma yaşının çok düştüğünü belirten Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, “Estetik cerrahlar olarak, acil durumlar dışında 18 yaşından önce estetik ameliyat yapılmasını önermiyoruz” dedi.


İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, kusursuz ya da daha iyi bir görüntü için talep edilen estetik ameliyatı, uzun yıllar ağır çalışma koşullarının verdiği yorgunluğun izlerini, kötü olayların neden olduğu ruh halinin yüze ve fiziğe yansımalarını düzeltmek amacıyla da istendiğini ifade etti.

Prof. Dr. Oğuz Çetinkale,, şöyle devam etti:
“Başvuran hastaların önemli bir kısmı yeni bir başlangıç için veya buna benzer nedenlerle geliyor. Sorunlu, hatalarla dolu, istenmeyen ya da rahatsız edici olarak değerlendirdikleri geçmişlerinden kurtulmak isteyen birçok kişi, bilinen tanınan ifadelerini değiştirmek için estetik ameliyat yaptırmak istiyor.”

Özellikle boşanan ve hapis yatan kişilerin istediği estetikle kimlik değişiminin yüzde 80 oranında gerçekleştiğini belirten Çetinkale, bu ameliyatları ise mahkeme kararı olmadan yapmadıklarını vurguladı.

Çetinkale, estetik ameliyat yaptırmak için başvuranların yaşlarının 16’ya kadar düştüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Estetik ameliyat yaptırmak için 16-17 yaşlardaki gençler, aileleriyle kliniklere başvurmaya başladı. Estetik cerrahlar olarak, acil durumlar dışında 18 yaşından önce estetik ameliyat yapılmasını önermiyoruz. Ancak bazı gençler estetik ameliyat yaptırmayı takıntı haline getirdikleri için bu konuda çok ısrarcı oluyorlar. Bu durumda çocukların 18 yaşını doldurmaları için ailelere üniversite sınavında iyi puan alma şartını koymalarını öneriyoruz.”

Ailelerin bu öneriye sıcak baktığını ifade eden Çetinkale, “Böylece hem çocuğun kalbi kırılmamış oluyor hem de gençler üniversite sınavlarına teşvik edilmiş oluyor” dedi.

En çok burun estetiği için başvurulduğunu anlatan Çetinkale, “Erkekler kadın tipi göğüs büyümesinin düzeltilmesi, kızlar ise kilo almışsa yağ aldırma, göğüsleri gelişmemişse protez koydurma ve botoks istekleriyle bizlere başvuruyor” diye konuştu.

NTVMSNBC'ye gider

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim