• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Estetik ameliyatında ayağı kesilen kadına sağlık raporu şoku

Estetik ameliyatında ayağı kesilen kadına sağlık raporu şoku
Estetik ameliyat için gittiği hastanede virüs kapan ve 2 bacağı kesilen Sevinç Çelik'in aldığı Engelli Sağlık Kurulu raporu tam bir skandala sahne oldu.

Estetik ameliyat için gittiği hastanede bacaklarını kaybeden Sevinç Çelik'in hukuk mücadelesi sürüyor. Yaşadığı talihsiz olayın ardından ayakları kesilen Sevinç Çelik, hukuk mücadelesini sürdürürken, inanılması güç engellerle karşılaştı. Devletin verdiği imkanlardan yararlanmak için Sağlık Kurulu Raporu alması gereken Sevinç Çelik önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Buradan rapor alan Sevinç Çelik, yüzde 59 engelli sayıldı ancak yönetmelikte belirtilen maddeye rağmen ağır engelli sayılmadı.

Daha sonra duruma itiraz ederek yeni bir başvuru yapan Sevinç Çelik bu kez de Haydarpaşa Numue Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Buradan çıkan raporda da yüzde 69 engelli olduğu belirtilen Sevinç Çelik, yine "ağır engelli" kabul edilmedi.

Sevinç Çelik'in geçen sene talihsiz bir olay yaşayarak ayağının kesildiğini ifade eden avukatı Cesim Parlak, "O günden sonra biz hukuksal bir mücadele başlattık. Bir hastaneye karşı, bir de Sevinç'in normal yaşamını sürdürebilmesi için devletten faydalanması gereken imkanlar açısından. Devletle ilgili işlemlerimiz için de ayrı bir mücadele başlattık" dedi.

Önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yüzde 57 oranında engelli şeklinde bir sağlık kurulu raporu verdiğini dile getiren Parlak, "Yüzde 57 sağlık kurulu raporu olmasına rağmen raporda, 'ağır engelli' işareti koymadığından dolayı normal devletin bir engelliye tanıdığı yardımların hiç birisinden istifade edemiyor. Ama bizim müvekkilimiz ise 2 bacağını kaybettiği için tek başına hayatını sürdüremiyor" şeklinde konuştu.

Devletin imkan tanıdığını ve yönetmelikte yüzde 50 üzerinde engelli ise ve hayatını tek başına ikame ettiremiyorsa ağır engelli saydığı vurgulayan Parlak, "İlk rapordan sonra itiraz ettik. Bu sefer de Haydarpaşa Eğitim ve Numune Hastanesi'ne başvurduk. Buradan gelen raporda de engellilik durumu yüzde 69 olarak tespit edildi. Rakamlar değişiyor ama ağır engelli kısmını işaretlemediği için yine biz Engelliler Yönetmeliği uyarınca devletin imkanlarından yararlanamıyoruz" diye konuştu.

Cesim Parlak bu olay yaşandıktan sonra bütün devlet organları ilgi göstererek gerekenin yapılacağı söylendi ama bugün Sevinç Çelik ve ailesinin yalnız bırakıldığını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3451 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim