• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Estetik burun ameliyatı

Estetik burun ameliyatı
Burun estetiği ameliyatı, burun da oluşan anatomik defarmosyon veya sonradan meydana gelen kaza ve darp gibi travmalar sonucunda oluşan veya burun eğriliklerini düzeltmek için yapılan estetik bir operasyondur.

Burun estetiği ameliyatı, burun da oluşan anatomik defarmosyon veya sonradan meydana gelen kaza ve darp gibi travmalar sonucunda oluşan veya burun eğriliklerini düzeltmek için yapılan estetik bir operasyondur.  Burun, deformasyonlar nedeniyle nefes almakta zorlanır. Ülkemizde burun problemi ile sık sık karşılaşıldığı için burun ameliyatı en çok tercih edilen ameliyatlardan birisidir.

Günümüzde artık estetik cerrahlar burun estetiği ameliyatlarında sadece burundaki eğrilik veya deformasyonları düzeltmekle yetinmeden yüz hatlarına yakışır bir burun olmasını da göz önünde bulundururlar. Çünkü burnun yüzdeki duruşu, çizgileri, kemikleri, açısı, dudakla mesafesi her kişi de farklıdır. Burun estetiği operasyonları genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Ameliyat aşağı yukarı 2 saat içerisinde tamamlanır. Burun ameliyatı öncesi hasta her cerrahi işlem öncesi olduğu gibi bir takım incelemelerden geçirilir. Açık ve kapalı yaklaşım olarak iki şekilde uygulanmaktadır. Genel olarak cerrahlar açık yaklaşım tekniğini kullanmaktadır. Buruna hem sağlık hem de estetik açıdan yapılması gereken tüm müdahaleler açık rinoplasti tekniği ile yapılabilmektedir.

Estetik burun için yapılan operasyonlar kolay bir ameliyat olup, aynı gün bile hastaneden çıkabilirsiniz. Fakat kendi isteğiniz doğrultusunda bir gün hastanede yatabilirsiniz. Her ameliyat sonrası ağrı olduğu için kişiler burun ameliyatı sonrasında da ağrı hissedilecek endişesi duyarlar. Oysa burun estetiği operasyonu sonrasında ağrı olmaz. Çünkü ameliyat lokal anestezi ile yapıldığı için ameliyat sonrasında hastanın ağrı hissetmesi söz konusu değildir.

Burun estetiği operasyonlarında her ameliyat sonrasında olduğu gibi bir takım tepkiler meydana gelmedi gayet normal bir durumdur. Bu tepkiler 15 gün içerisinde etkisini yitiren normal tepkilerdir. Ameliyattan sonra ilk bir ay içerisinde hasta normale dönmektedir. İlk bir yıl içerisinde de burun tam olarak yerine oturmuş olacaktır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Dr. İsmail Bayram’ın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: http://www.ismailbayram.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3782 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim