Estetik vajina ameliyatlarına olan talep artıyor!
Refah düzeyinin artması, iletişim ve tıp teknolojilerinin gelişmesi ameliyat ve ameliyat sonrası ile ilgili sorunların azalması, dünyada estetik ameliyatların giderek artmasına neden olmuştur. Genital organlarla ilgili estetik ameliyatlar da bu bağlamda giderek artmaktadır. KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fuat Demirci kadınlarda yapılan estetik vajina ameliyatları hakkında bilgi veriyor!
Vajinanın estetik ameliyatları sıklıkla doğum sonrası vajina girişinde yırtık ya da istenmeyen izleri kaldırmak, genişleyen vajinayı eski haline getirmek için kullanılmaktadır. Ayrıca bazı doğumlardan sonra, vajinanın ön duvarıyla komşu olan idrar torbası sarkmakta ve kadınlar buna bağlı olarak idrar kaçırmaktadırlar. Vajina arkasında bulunan kalınbağırsağın son kısmı vajinaya doğru sarkmakta ve bu da kabızlık ve büyük abdestle ilişkili sorunlara neden olmaktadır. Bütün bu sorunlar hem fiziksel olarak cinsel fonksiyon bozukluğu, hem de psikolojik sorunlar yaratmaktadır. Kendi genital organ görünümünden ya da fonksiyonundan memnuniyetsizlik kadınlarda ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir.
Vajina girişinde ve vajinada bu tip sorunları olmayan ama genital organlarının dış görüntüsünden hoşnut olmayan kadınlarda da estetik ameliyat isteği giderek artmaktadır.
Tüm bu nedenlerden dolayı, vajina estetiği jinekolojik cerrahide kendine yer bulmuş, pelvis taban hastalıkları ile ilgilenen yan dal olan ürojinekoloji toplantılarında vajina estetiği tartışılan yeni konular arasına girmiştir.
Kadın genital organlarına yönelik plastik ameliyatlar fonksiyonel ve estetik olmak üzere iki amaca yönelik yapılır.
Fonksiyonel Ameliyatlar
Doğuma bağlı olarak vajina ön duvarı ya da arka duvarı veya ikisi birlikte genişlemekte, bazen vajinadan dışarı çıkabilmektedir. Ayrıca bazı hastalarda normal doğum sonrası vajiada sarkma olmadan genişleme olmakta, kendileri ve eşleri bu durumdan rahatsız olmaktadır. Bazı kadınlarda ise, vajina doğumsal olarak geniş olabilmektedir ve bu durum cinsel ilişkide sorunlara neden olabilmektedir. Vajina genişlik açısından kişisel farklılık göstermekle beraber, genellikle doğum yapmamış bir kadında iki parmağın girimine müsaittir. Vajinada arka ve ön duvarda mevcut katlantılar genişlemeyi artırır. Vajina boyu ise ortalama 8 cm kadardır. Vajina enlemesine, mevcut birçok katlantı olması sayesinde uyarılma esnasında 15 - 16 cm uzunluğunda olabilmektedir. Aşağıdaki durumlarda vajinada genişlemeler olmaktadır;
- Doğum sayısının fazla olması,
- Zor doğum yapılmış olması,
- Doğumda yırtılmalar olması ve uygun teknikle dikilmemesi,
- Doğum sonrası dikişlerde açılma olması,
- Yaşın ilerlemesi ile beraber, vajinada elastikiyet kaybı olması,
- İri bebek doğurma,
- Bazı kadınlarda yapısal olarak vajina büyük olabilir.
Bu tip genişlemelerde hasta çok iyi değerlendirilmeli ve nedene yönelik tedavi yapılmalıdır. Hafif vakalarda fizik tedavi yöntemleri (Kegel egzersizleri, elektrik stimülasyonu, manyetik sandalye) gibi konservatif yöntemler kullanılmalıdır. Gerçekten genişlemiş ve konservatif tedaviden yarar görmeyecek olan kadınlarda ameliyat yapılmalıdır. Vajinadaki bu genişlemeye sıklıkla aşağıdaki durumlardan biri ya da birkaçı eşlik edebilir.
- İdrar kaçırma
- Gaz ve büyük abdest kaçırma
- İdrar torbası ve rahim sarkması
- Vajinadan ilişki sırasında ya da yürürken ses gelmesi
Bu şikayetlerin biri ya da birkaçı varsa aynı seansta yeni tip (başarı oranları yüksek) ameliyatlarla düzeltilmektedir. Bu ameliyatların bazılarında lokal anestezi kullanılmakta ve hastanın hastanede yatmasına gerek kalmamaktadır. Bu ameliyatlar için hekim seçimi iyi yapılmalıdır. Hekimin özellikle pelvis taban ve vajinal cerrahi konusunda bilgi ve deneyimi yeterli olmalıdır. Bilinmelidir ki ilk ameliyat en etkili ameliyattır. Eğer, ikinci, üçüncü kez ameliyat yapılırsa başarı ve memnuniyet oranı düşmektedir. Maalesef, hastalarımızın önemli kısmını daha önce başarısız ameliyat geçirmiş hastalar oluşturmaktadır.
Vajinayı daraltmak için yapılan bazı ameliyatlarda daralma fazla olmakta ve ilişkiyi mümkün kılmamaktadır. Bu durumda da vajinayı genişletme ameliyatları yapmaktayız.
Estetik Ameliyatlar
Estetik ameliyatlar genellikle lokal anesteziyle yapılmakta ve yarım saat ile bir saat arasında sürmektedir.
Nedbe Dokusu ve izin düzeltilmesi : Doğum sırasında kesilen ve dikilen ya da dikilmeyen yırtık alanlarda nedbe dokusu ya da iz kalmaktadır. Bunlar hem görüntüyü bozmakta, hem de ağrı ve cinsel sorunlar oluşturabilmektedir. Küçük bir ameliyatla bu dokular çıkarılıp, iz ve reaksiyon oluşturmayacak dikişler kullanılarak vajina girişi eski haline getirilir.
Klitoropeksi : Klitorisin üzerindeki derinin klitorisi gizlemesi nedeniyle, uyarılamamaya bağlı orgazm problemi olan kadınlarda da bu deri ameliyatla alınmakta, klitoris ortaya çıkarılmakta ve kadının sorunu ortadan kaldırılmaktadır.
Labiaplasti : Kadınlarda iç dudakların aşırı büyük olması en sık karşılaştığımız estetik ameliyat nedenlerinden biridir. İç dudakları büyük olan kadınlar dar pantalonlar ve mayo giyememekte ve cinsel ilişkide zorlukla karşılaşmaktadırlar. Ayrıca bisiklete ve ata binerken ağrı hissetmekte, idrar ve adetle ilgili hijyenik problemler yaşamaktadırlar. Normalde iç dudakların görevi vajinayı kapatmak, yabancı cisim ve mikroorganizamaların girmesini engellemek ve ilişki sırasında kayganlaşmayı sağlamaktır. Bazı kadınlarda da vajina girişinde sarkan iç dudakların görüntüsünden rahatsız olmaktadırlar. İç dudakların küçültülmesi küçük ve risksiz bir ameliyat ile yapılmaktadır. Günübirlik cerrahi müdahale ile önceden belirlenen fazla doku fonksiyonlarını bozmayacak şekilde kesilip alınır ve iz kalmayacak şekilde dikilir.
Benzer şekilde iç dudakların birinin diğerinden farklı büyüklükte olması hem psikolojk, hem de fonksiyonel olarak cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir ve labiaplasti gerekli olabilir.
Pubis ya da büyük dudaklara yağ enjeksiyonu : Bazı kadınlarda zayıf olmaya ya da yaşlanmaya bağlı olarak dış dudakların yağ dokusu incelir ve azalır. Bu durum özellikle, mons pubis ismi verilen iki kasığın arasında ve vajinanın üzerindeki kıllı bölgede kendini gösterir. Aynı şekilde dış dudaklarda değişik nedenlere bağlı olarak incelme görülebilir. Bu gibi durumlarda kişinin değişik bölgelerinden bir miktar yağ dokusu alınıp bu alanlara enjekte edilerek dış görünüm düzeltilir.
Pubis ya da büyük dudaklarda yağ dokusunu azaltma : Bazı kadınlarda ya yapısal ya da kilo almaya bağlı olarak bu bölgelerde fazla miktarda yağ bulunmaktadır. Bazı kilolu kadınlar kilo verdikten sonra bu bölgedeki yağ dokusu kalmaktadır. Bu yağ dokusu da lokal anestezi altında alınarak buradaki görünüm eski haline getirilebilir.
Bu tip operasyonlar konuyla ilgili özel eğitim, birikim ve beceri gerektirmektedir. Bu tip ameliyatlar ihtisas sırasında öğretilmemektedir. En önemli ameliyat ilk ameliyattır ve hekimin iyi seçilmesi gerekir.
Estetik vajina ameliyatlarına talep artıyor!

Refah düzeyinin artması, iletişim ve tıp teknolojilerinin gelişmesi ameliyat ve ameliyat sonrası ile ilgili sorunların azalması, dünyada estetik ameliyatların giderek artmasına neden olmuştur.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.Kaynak: 
Bu haber toplam 5914 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Düzenli kolajen alımı cilt elastikiyetini artırabilirUluslararası bir araştırma, düzenli kolajen alımının cilt elastikiyetini artırabildiğini ve kas-iskelet sistemi üzerinde olumlu etkiler gösterebildiğini ortaya koydu.
Sabah güneşi ve biyolojik saat: Kalp sağlığı için kritik dengeUzmanlara göre sabah erken saatlerde doğal gün ışığına maruz kalmamak, sirkadiyen ritim bozulmasına yol açarak kan basıncı düzensizlikleri ve kalp-damar hastalıkları riskini artırabiliyor.
Yaşadığı baba acısını çocuklarına yaşatmamak için sigarayı bıraktıDiyarbakır'da babasını akciğer kanserinden kaybeden 33 yaşındaki Abdulkadir Çaçan, duyduğu acıyı çocuklarına yaşatmamak için 18 yıldır kullandığı sigarayı bıraktı.
Günlük 7 bin adım, 2 bin adıma göre demans riskini yüzde 38 oranında düşürüyorGünlük 7 bin adımın, 2 bin adıma göre demans riskini yüzde 38 oranında düşürdüğü, depresyon, diyabet, kalp rahatsızlıkları ve kanser kaynaklı ölüm riskini de ciddi oranda azalttığı belirlendi.- 16:45 - Sağlık Bakanlığı otizmli çocuklar için tarama ve destek programlarını güçlendiriyor
- 16:18 - Yalova merkezli 11 ilde sahte psikoteknik rapor operasyonu: 29 gözaltı
- 15:44 - Bacağını kaybetti, umudunu kaybetmedi: Gökhan Daş doktor oldu
- 15:42 - Eski hemşire Elif Çelik evinde ölü bulundu
- 15:34 - Kalbi iki kez duran hasta hayata döndü: 112 ekiplerinin büyük başarısı
- 14:54 - SGK geri ödeme listesi genişletildi: 72 ilaç daha kapsama alındı
- 14:41 - İzmir’de öğrencilerden anlamlı dokunuş: Onkoloji servisinin duvarları umutla renklendi
- 14:31 - Yalvaç’ta göğüs hastalıkları kliniği yeniden hizmette: Sevk ihtiyacı azaldı
- 14:28 - Girişimsel radyolojiyle “bıçaksız ameliyat” dönemi: Birçok hastalıkta yeni tedavi imkanı
- 14:19 - İlaç raporlarında süre doldu: 6,6 milyon kişi yenileme yapmadı
- 14:10 - YÖK’ten doğum yapan lisansüstü öğrencilere ek süre düzenlemesi
- 15:19 - Kazada hayatını kaybeden sürücü, görev yaptığı kurumda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
- 15:18 - Sağlık ve sosyal hizmetler tek çatı altında: Yeni protokol imzalandı
- 15:15 - Gazi Yaşargil adına uluslararası ödül: Genç beyin cerrahları İstanbul’da buluşacak
- 15:13 - Alkollü sürücünün çarptığı tıp öğrencisi Yaren Mercan hayatını kaybetti
- 15:09 - Kapalı Baypasla 24 Saatte Ayağa Kalktı: “Koşsam Koşacağım”
- 15:08 - Sirkadiyen Ritim Uyarısı: Uyku Düzeni Bozulursa Alzheimer Riski Artıyor
- 15:06 - 8 Yıllık Ağrıya 1,5 Saatlik Operasyon: Mesane ve İdrar Yolundan Yarım Kiloluk Taş Çıkarıldı
- 17:41 - Türkiye’de Doğum İzinleri Uzuyor: Anneler 24 Hafta, Babalar 10 Gün İzin Hakkına Sahip Olacak
- 17:35 - Sağlık Çalışanlarına Akademik Eğitim: Bilimsel Araştırma ve Yayın Becerileri Geliştiriliyor
- 17:31 - Ruh Sağlığına Erken Müdahale Önemli: Psikiyatrik Başvuru Çözümün İlk Adımı
- 17:30 - Mart ayı doğum yardımı ödemeleri hesaplara yattı
- 17:28 - Ev Kazaları: Kimyasal Maddeler Çocuklar İçin Hayati Risk Oluşturuyor
- 17:26 - Rize’de Küçük Polen’in Burnundan 2 Yıldır Kalan Metal Cisim Çıkarıldı
- 17:23 - Eskişehir’de Yeni Tüberküloz Laboratuvarı Hizmete Açıldı
- 17:22 - DSÖ: Lübnan’da Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırılarda Ölü Sayısı Artıyor
- 17:01 - Hepatit D’ye Karşı İlk Monoklonal Antikor Tedavisi Çin’de Uygulanmaya Başlandı
- 16:54 - Ankara’da antibiyotik sonrası alerjik reaksiyon: 5 yaşındaki çocuk yüzde 98 engelli kaldı
- 13:54 - Kadın doğumda çığır açan yöntem: Ototransfüzyon
- 13:48 - Uzmandan Uyarı: Şiddetli Adet Sancısı Normal Değil, Endometriozis Belirtisi Olabilir
- 13:46 - Erzurum’da Eczaneye Kundaklama Girişimi: Şüpheli Meslektaşı Çıktı
- 17:04 - Ankara’da Tüberkülozla Mücadele Sempozyumu: Erken Teşhis ve Koruyucu Sağlık Vurgusu
- 16:52 - Galata Kulesi Kırmızıya Büründü: Multipl Miyelom Farkındalığı İçin Özel Etkinlik
- 16:49 - Restoranda Hayat Kurtaran Müdahale: Heimlich Manevrasıyla 1,5 Yaşındaki Bebek Kurtarıldı
- 16:47 - Yunanistan’da Hastanelerde Nöbet Krizi: Doktorlardan Sisteme Tepki
- 16:45 - Uzmandan Kritik Uyarı: Ağrı Kesiciler Kalp Krizini Tetikleyebilir
- 16:34 - İnmede Erken Müdahale Hayat Kurtardı: 13 Günlük Tedaviyle Sağlığına Kavuştu
- 16:33 - Uzman Uyardı: Çocuklarda Karın Ağrısını Hafife Almayın, Apandisit Hayati Risk Taşıyor
- 16:31 - Doğum İznindeki Asistan Doktora 10 Milyon Dolarlık Tazminat: ABD’de Emsal Karar
- 16:29 - Adana’da Küçük Aren’in Yaşam Mücadelesi: 2,9 Milyon Dolarlık Tedavi İçin Destek Bekleniyor
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim








































