• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı'nından açıklama

Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı'nından açıklama
30 Nisan Perşembe günü Habertürk' te yayımlanan "Ameliyatların yüzde 60'ı gereksiz" başlıklı yazı hakkında Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı'nın açıklaması...

30 Nisan Perşembe günü Habertürk' te yayımlanan "Ameliyatların yüzde 60'ı gereksiz" başlıklı yazı hakkında Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı'nın açıklaması...

28 Nisan 2009 tarihinde Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği’nde yalnızca işadamlarına yönelik kapalı bir toplantı gerçekleşmiştir. Bu toplantıda işadamlarına yönelik “Krize Karşı Koruma ve Kriz Yönetiminde İşletme Yönetimi” adı altında bir seminer verdim.

Seminer sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, işadamlarından gelen sağlık sektörüne giriş nedenlerim ile ilgili sorulara verdiğim yanıtlar yerel basındaki kişiler tarafından yorum hatası yapılarak basına servis edilmiştir.

Bir hastane sahibi olarak, tamamen hayır amaçlı yaptığımız bu işte basında çıkan şekilde bir açıklama yapmam tabii ki beklenemezdi. Başımdan geçen yanlış teşhis ve bu teşhis sonucunda; beyin enfeksiyonuna beyin tümörü denilerek acil ameliyata alınmak istenmem, kasıkta ağrı şikayetim sonucu acilen kasık fıtığı ameliyatına alınmak istenmem aksi takdirde başıma gelebilecekler hakkında bilgilendirilmeme karşın 20 yıldır ameliyat olmadan hayatıma devam ediyorum.

Son iki yıldır zaman zaman karşımıza çıkan münferit olaylar yüzünden, sağlık sektörüne genel bakış açısının zarar gördüğünü ve sanki sektörde herkes birbirini dolandırıyor gibi gösterildiğini belirttim. Bu münferit olaylara karşı Sağlık Bakanlığı ve bizim gibi düşünenlerin çok ciddi bir mücadele vererek, zaman zaman basında çıkan konuların da bu yolla tekrar düzenlenerek tüm kamuoyunu ilgilendiren sağlık hizmeti gibi çok hassas olan bu konuda daha iyi bir noktaya gelinebileceğini ifade etmiştim.

Bu sabah, Sabah gazetesini arayarak bugün basında çıkan haberler hakkında bir röportaj gerçekleştirmek istediğimi belirttim. Bu geneli kapsamayan ama özel olan durumların giderilmesi yönünde gerek Sağlık Bakanlığı’nın gerekse sağlık hizmeti veren tüm kurumların topyekun mücadelesinin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini bildiren bir basın açıklaması planlanmıştır.



Dr. Murat AKDOĞAN

Ethica İncirli Hastanesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Bu haber toplam 9800 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim