• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Etrafınızdaki Enerjiyi Pozitife Çevirecek 5 Güzel Öneri

Etrafınızdaki Enerjiyi Pozitife Çevirecek 5 Güzel Öneri
Vücudunuzu çevrelemiş elektromanyetik alan olarak da adlandırılan aura, mıknatıs gibi etrafta yüzer durumdaki titreşimsel enerjileri toplayabilecek etkiye sahiptir.

Bu sebeple, çok fazla empati yapan ve başkalarının enerjilerini yüklenen biriyseniz kendinize biraz zaman ayırarak enerjinizi pozitife çevirebilmek için uğraşmanız gerekebilir. Bunun için farklı yöntemlerden destek alabilirsiniz.

1. Negatif Enerji Yayan İnsanlardan Uzak Durun

Herkes gibi sizin de etrafınızda negatif enerji yayan insanlar olabilir. Tamamen negatif düşünce yapısına sahip olan insanlar konu her ne olursa olsun her zaman söyleyebileceği kötü ve olumsuz bir yoruma sahiptir. Bu tür insanlar kendi hayatlarını olumsuz yönde etkilememekle birlikte etrafındaki kişilere negatif enerji yayarlar. Bu sebeple, negatif yapıya sahip insanlar etrafınızda olduğu zaman hayatınız kötü etkilenebilir.

Bu durumdan kaçınmanın en iyi yolu etrafınızda sürekli olarak pozitif düşünce yapısına insanları bulundurmanızdır. Hangi insanların negatif enerji yaydığını belirledikten sonra onları mümkün olduğu kadar hayatınızdan uzak tutmaya özen göstermelisiniz. Sizin gibi düşünen insanları etrafınızda tutarak pozitif enerjinizi en derinden hissetmeye başlayabilirsiniz. Yeniliğe daima açık, cesaret veren ve gözleri her daim ışıldayan özel insanlar sayesinde hayatınızın olumlu yönde ilerlemeye başladığını fark edebilirsiniz.

2. Negatif Düşüncelerinizi Temizleyin

Negatif enerji saçan insanın kendiniz olmadığından emin olmalısınız. Bu sebeple, düşüncelerinize dikkat etmelisiniz. Çok fazla olumsuz düşünceye sahipseniz bu düşünceleri kapsamlı bir şekilde değerlendirmelisiniz. Olumsuz düşüncelerin gerçeklik ile ne kadar ilgisi olduğunu, kuruntu ya da paranoya olmadığını tespit etmelisiniz. Aynı zamanda düşünceleri zihninizden uzaklaştırabilmek adına farklı yöntemlerden de yararlanabilirsiniz.

Olayların iyi taraflarına odaklanmanız çoğu zaman işe yarayabilir. Örneğin, kendinize sevdiğiniz özel bir içeceği hazırlayarak gününüzü güzelleştirmeyi başarabilirsiniz. Sevdiğiniz bir arkadaşınızı arayarak, onunla sohbet etmeniz de iyi bir çözüm olabilir. Olumsuz düşüncelerin tersine hareket etmeye özen gösterdiğiniz zaman pozitif enerjiye sahip olmaya başlayabilirsiniz. Hayatınız boyunca gerçekleştirdiğiniz, başardığınız şeyleri aklınıza getirebilirsiniz. Bunları süreklilik haline getirerek olumsuz düşüncelerin negatif etkilerinden kendinizi arındırabilirsiniz.

3. Koruma Kalkanı Oluşturun

Evinizin konforlu ortamında kendinize özel bir bölge oluşturmanız önemlidir. Gevşemek için özel nefes egzersizleri yapmayı da deneyebilirsiniz. Bu noktada ne yaptığınızın bilincinde olmanız son derece önemlidir. İsterseniz meditasyon tekniklerinden de yararlanabilirsiniz. Tamamen gevşediğinizi hissetmeye başladığınız anda zihninizde bir ışık oluşturarak bu ışığın etrafınızı sardığını düşünebilirsiniz. Beyaz ışığın parmak uçlarınızdan başınızın üzerine doğru aktığını da hissetmeye başlayabilirsiniz.

Auranızı koruyabilmek için günün her anında kendinize özel anlar hazırlamalısınız. Sevdiğiniz bir yiyecek, kitap veya bir şarkı ile geçirebileceğiniz bu anlarınızın zaman içerisinde sizi daha pozitif hissettirmeye başladığını fark edebilirsiniz. Dikkatli bir şekilde aklınızdaki tüm negatif enerjileri pozitife çevirmeye başlayabilirsiniz. Bunun için aceleci davranmamalı ve disiplinli bir şekilde pozitif düşünce yapısını hayat tarzınız haline getirmelisiniz.

4. Minnettar Olmaya Çalışın

Hayatınızdaki özel şeyler için minnettar olmaya çabalarsanız, her durumda soğukkanlı, güvenli ve mutlu bir şekilde ilerleyebilirsiniz. İyi ve kötü şeyler, yaptığınız hatalar, önemsiz gibi görünen ufak şeyler için daima minnettar olmalısınız. Minnettar olmanız kendiniz için şükretmeniz anlamını da taşır. Hata yaptığınız zamanlarda kendinizi hırpalamaktan uzak durmalısınız.

Etrafınızda sakinlik ve uyum çevresi oluşturmayı da öğrenmeye başlamalısınız. Böylelikle şu anı yaşayabilir ve kendiniz için muhtemel hataların tespitini kolaylaştırabilirsiniz. Evinizi özel aromalar, renkler, mumlar ile süsleyerek değişiklik yapabilirsiniz. Böylelikle pozitif enerjiyi kendinize daha fazla çekmeye başlayabilirsiniz.

5. Aromaterapi Yöntemleri

Esansiyel yağların fiziksel ve ruhsal zindeliğe yardımcı olduğu bilinir. Aromaterapi yöntemlerinden yararlandığınız zaman kendinizi pozitif hissetmeye de başlayabilirsiniz. Vücut ve ruhun bir bütün olarak değerlendirildiği bu özel yöntemde, organizmalarda denge sağlanması hedeflenir. Aromaterapi yağları temelinde esansiyel bitkiler bulunur.

Bu yöntemde kullanılan aracı, kurutulmuş bitkilere göre kıyaslandığı zaman daha fazla konsantre yağlar ortaya çıkar. Aromaterapi için özel olan yağlar, yoğun kıvamda olduğu için eğitim almış kişiler tarafından seyreltilerek kullanılır. Bu noktaya dikkat edilmesi son derece önemlidir. Aromaterapi yöntemlerinden yararlanarak kendinizi pozitif hissetmek ve etrafınıza pozitif enerji yayabilmek istiyorsanız mutlaka profesyonel hizmetlerden yararlanmalısınız.

Aromaterapi yöntemleri masaj, kompres, inhalasyon ve banyo gibi farklı şekillerde uygulanır. Bu yöntemin hangi türünden yararlanacak olursanız olun kişiye özel olduğundan emin olmalısınız. Bir başkasının vücudu ve zihni için uygun olabilecek bir yöntem sizin için iyi olmayabilir. Bunun için çalışacağınız kişilerin alanında uzman olması son derece önemlidir. Bu sayede aldığınız aromaterapi hizmetleri sayesinde kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Dilerseniz evinizin konforlu ortamında da aromaterapi yağlarından yararlanabilirsiniz. Kendi başınıza uygulayabileceğiniz yağlar ile hayatınıza pozitif enerjiyi entegre etmeye başlayabilirsiniz. Özel içeriğe sahip olan aromaterapi yağları arıyorsanız Alfheim aromaterapi ürünlerine göz atabilirsiniz. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etki gösterebilen bu özel yağlar ile günün her anında kendinizi son derece özel hissetmeye başlayabilirsiniz. Ürün seçimini doğru şekilde yaparak aromaterapinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5254 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim