• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

EUP sistemi hakkında duyuru

EUP sistemi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından EUP sistemi hakkında duyuru yayımlandı.

İl Sağlık Müdürlükleri’nin dikkatine;

Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinde eczane açılabilecek yerler ve kontenjan sayıları 09.07.2014 tarihi itibari ile yayınlanacak olup, İl Sağlık Müdürlüklerince illerinde açılabilecek eczane kontenjanı bilgisinin doğru olup olmadığının, Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) veri tabanı üzerinden alınacak ilçe bazında en güncel tarihli nüfus verileri ve mevcut eczane sayısı göz önünde bulundurularak kontrol edilmesi, kontenjan bilgisinde hata tespit edilmesi halinde ivedilikle [email protected] adresine mail atılması gerekmektedir. 

EYS’de açıklanan eczane kontenjanları EUP üzerinden alınan verilere dayanarak belirlendiğinden EUP verileri büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle atama işlemlerinin doğru yapılabilmesi ve hak kayıplarının yaşanmaması amacıyla 31.05.2012 tarihinden sonraki eczane hareketlerinin doğru ve eksiksiz olarak 14.07.2014 tarihine kadar EUP üzerine kaydedilmesi gerekmektedir. 

İl Sağlık Müdürlükleri, EUP Eczane sisteminde mevcut eczane kayıtları üzerinde güncelleme yapmak için öncelikle “Eczane Mesul Müdür Arama” sekmesinden “Mesul Müdürünün Çalıştığı Eczaneye Göre” bölümünden güncelleme yapılacak eczaneyi arayacaklardır. Daha sonra eczanenin üzerine çift tıklanarak, ekrana gelen seçeneklerden “Serbest Eczane Kayıt Güncelleme İşlemleri” seçilecektir. 2012 yılından sonra aynı ilde ilçe içi veya ilçe dışı nakil olan eczaneler için, “Adres Değişiklik Nedeni” olarak “ilçe içi nakil adres değişikliği” veya “ilçe dışı nakil adres değişikliği” seçilerek güncelleme yapılacaktır. İl dışı nakil olarak ruhsatı iptal edilen eczaneler için “Eczanenin Durumu” “Kapalı Ruhsat İptal” yerine “Kapalı Ruhsat İptal (Nakil-İl Dışı) seçeneği seçilerek güncellenecektir. Gerekli güncellemeler yapıldıktan sonra, “Eczacı Geçmiş Sorgulama” ekranından eczacının TC numarası ile sorgulama yapıldığında, yeni eklenen “DETAY” sütununun üzerine mouse ile gelindiğinde, eczanenin önceki bilgileri detaylı bir biçimde görünecektir. Bu sayede eczacının 6197 sayılı Kanun’un geçici 3 üncü maddesinde tanımlanan haklarını kullanıp kullanmadığı eczacı geçmiş sorgulama ekranından İl Sağlık Müdürlüklerince sorgulanabilecektir.

EYS üzerinden eczane açmak için başvuran eczacıların, EYS üzerinden yükledikleri başvuru evraklarının doğru ve aslı ile aynı olup olmadığı İl Sağlık Müdürlüklerince başvurunun onaylanması esnasında EUP üzerinde yer alan evrak kontrol sekmesinden kontrol edilecek ve uygun bulunması halinde onaylanacaktır.

Bunlarla birlikte İl Sağlık Müdürlüklerince EUP veri girişleri için atanan sorumlu personelin adı-soyadı, telefonu ve e-posta bilgilerinin [email protected] adresine gönderilmesi (e-posta bilgisi olarak resmi e-posta adreslerinin gönderilmesi, kişisel e-posta adreslerinin gönderilmemesi gerekmektedir) hususu önemle duyurulur.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14758 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim