• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Eva Mendes'in dişleri yeni trend oldu

Eva Mendes'in dişleri yeni trend oldu
Diş estetiği günümüzde giderek daha çok önem kazanıyor. Diş doktoru Sibel Karaman Örsal; kadınların, güzel oyuncu Eva Mendes gibi iri ve güldüğünde görünen dişler istediğini söylüyor

Günümüzde diş estetiği burun estetiği kadar yaygınlaştı. Bu yıl büyük, beyaz ve iri dişlerle kocaman gülüşler moda. Uzman Diş Doktoru Sibel Karaman Örsal, herkesin yüzüne göre özel tasarım gülüşler yapılabileceğini söylüyor...

Dişte estetik modası var mı?
Modadan çok kişinin yüz oranlarına göre diş tasarlamak önemlidir. Ama yine de elinde fotoğrafla gelen çok oluyor. Kadınlar bu sıralar en çok Eva Mendes'in dişlerini beğeniyor. İri ve güldüğünde arkaya kadar kocaman görünen dişleri tercih ediyorlar. Angelina Jolie, Nicole Kidman ve Tom Cruise'un dişleri de tasarımdır. Yine Tarkan'ın gülüşü de çok iyi bir tasarım. En güzel dişlere sahip olanlardan biri de Sibel Can. Dişleri pırıl pırıldır, diş etleri de çok sağlıklı. Gülben Ergen'in de implantları var ama dişleri çok bakımlıdır.

MUNTAZAM DİZİLMELİ
Çarpık, hatta ayrık dişler bazen insanın özelliği oluyor. Diş estetiğinde bunlara yer yok mu?

Yok. Her zaman muntazam dizilmiş dişler estetik bulunuyor. Ön iki dişin ayrık olması bazen kabul edilebilir ancak çarpık dişi artık pek kimse istemiyor.

Estetik diş için sağlam dişi feda etmek sizce doğru mu?
Kişiyi çok rahatsız ediyorsa, kendi dişinin üzerine estetik bir restorasyon yapılıyor ve bence kişi o zaman çok daha mutlu oluyor. Lamine kromlar ömür boyu kullanılabildiği için biz bunlara diş kaybı olarak bakmıyoruz. Bunları yaptıran kişiler belki çok rahat bir elma ısıramayabiliyor ama ağzındaki kendi dişi oluyor.

HER YAŞTA YAPILABİLİR
Diş estetiği hangi yaşta yapılmalı?

Ortodontik tedaviye 8-9 yaşında başlanabilir. Ancak diş estetiği dediğimiz prototik işlemler, 18 yaş sonrası için uygundur. Diş estetiği her yaşta; aynı şekilde, aynı etkiyi verir. 50 yaşında da yapılabilir, 20 yaşında da; sonuç aynı olur. Artık insanlar iş hayatının içinde tel takmaya çok hevesli olmadıkları için, kısa zamanda sonuç almak istiyorlar. Bu yüzden protezler daha fazla tercih ediliyor.

Çene yapısı diş estetiği ile düzeltilir mi?
Çene yapısı bozuklukları, ortodontik tedavi ve cerrahi tedavi ile düzeltiliyor. Ama diş estetiği ile de daha hoş hale getirilebilir.


EN AZINDAN AKŞAM MUTLAKA FIRÇALAYIN
Dişi günde üç kere birer dakika mı, yoksa bir kere üç dakika mı fırçalamak yararlı?
Kesinlikle en az iki kere fırçalamak gerekli. Bu, sadece bir kereye düşüyorsa; akşam fırçalamak çok büyük önem taşıyor. Öğlen geçiştirilebilir ama akşam ne olursa olsun fırçalamadan uyumamak gerekli. Ayrıca fırçalamak da yetmez, mutlaka diş ipi de kullanılmalı.

Elma, havuç gibi meyveleri ısıra ısıra yemek diş için zararlı mı?
Çeşitli restorasyonlar varsa diş kırılabilir. Bu nedenle güç gösterisinde bulunulmamalı. Isırarak limon tüketmek de özellikle ön dişlerde ciddi yüzey aşınmaları yaratır.

Sakız diş için yararlı mı?
Şekersiz sakız çiğnemek yararlıdır. Çene eklemine egzersiz olur. Ayrıca tükürük akış hızını artırır, böylelikle dişler de yıkanmış olur.

YUVARLAK YÜZE GENİŞ DİŞLER
Diş estetiği ile yüz nasıl gençleştirilir?

Yüz şekli ile diş şeklinin uyum sağlaması gerekir. Mesela yuvarlak yüzlü birinin uzun dişleri olması kötü olur. Daha geniş dişler daha güzel durur. İnce uzun yüzü olan birinin, dişleri ise daha ince ve uzun olabilir. Yanaklardaki çöküntü, dudak kenarındaki ince çizgiler, diş estetiği ile düzeltilebilir. Dişler hafif daha dışa doğru planlanarak bir anda yüz gençleşir. Hatta kalıcı bir botoks etkisi yaratılabilir. Beyaz ve parlak dişler de, kişiyi her zaman daha genç ve sağlıklı gösterir. Hastaya bir ışıltı kazandırır ve bu ışıltı yüzüne yansır. Diş estetiğinin kişiyi 10 yaşa kadar gençleştirdiği iddia ediliyor.

ÖĞLE TATİLİNDE DİŞ ETİ ESTETİĞİ
Diş etleri ne kadar sürede düzeltilir? Diş eti estetiği çok mu zor?

Diş eti estetiği artık çok kolay bir işlem. Diş etinin yukarı alınmasıyla tamamlanır, diş boyu uzatılır. Sonuç olarak da hasta güldüğü zaman çok güzel bir görüntü olur. Bir-iki saatlik bir işlemdir, hasta aynı gün işinin başına dönebilir. Öğlen tatilinde gelip yaptıranlar bile oluyor. Lokal anestezi ile yapılan ufak bir operasyondur. Bazen botokstan da faydalanıyoruz. Burun köküne altı ayda bir botoks enjekte ederek dudak hareketlerini kısıtlıyoruz; böylece gülme şekillendiriliyor. Buna gülüş tasarımı deniliyor.

S HARFİNİ SÖYLEMEK SORUN OLABİLİR
Diş estetiğinde yapılan en büyük hata; hastanın yüzüne uygun olmayan diş yapmaktır; hoş olmayan görüntüye neden olur. Israrla büyük diş isteyenler 's' harfini söylerken tıslamaya başlar, çünkü çene yapısına uygun değildir. Ten ve diş renginin uyumuna bakmadan yapılan bembeyaz dişler de hastalıklı görünüm yaratabilir.

KIRMIZIDAN BEYAZA DOĞRU
Kola, sirke gibi yiyecekler ve diş sıkma diş hassasiyeti yapar. Sert fırçalama da buna neden olabiliyor; o zaman yanlış fırçalama alışkanlığını değiştiriyoruz. Diş; kırmızıdan beyaza, yani diş etinden dişe doğru fırçalanmalı. Her dişin üzerinden en az beş defa geçecek şekilde iç ve diş yüzeyler fırçalanmalı. Orta sertlikte ağza uygun fırça kullanılmalı.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim