• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik Kapsamında Hizmet Veren Merkez Ve Birimler İle İlgili İşlemler

Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik Kapsamında Hizmet Veren Merkez Ve Birimler İle İlgili İşlemler
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik Kapsamında Hizmet Veren Merkez Ve Birimler İle İlgili İşlemler" konulu duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

08.09.2016


DUYURU

(Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik Kapsamında Hizmet Veren Merkez Ve Birimler İle İlgili İşlemler)

Bilindiği üzere 25/08/2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Uygulama Tebliğinin "1.4.1.B" numaralı maddesinin birinci fıkrasında yer alan "İş yeri hekimlikleri," ibaresinden gelmek üzere "10/03/2005 tarihli ve 25751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik" kapsamında hizmet veren merkez veya birimler," ibaresi eklenmiştir. Aynı Tebliğin 2.2 numaralı maddesinin altıncı fıkrasının birinci cümlesi “İşyeri hekimleri veya birden fazla işyerine hizmet veren ortak sağlık birimleri, özel poliklinikler ile “Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik” kapsamında hizmet veren merkez veya birimler tarafından verilen sağlık hizmetleri için Kurumdan herhangi bir ücret talep edilemez.” şeklinde değiştirilmiş, aynı fıkranın ikinci cümlesinden sonra gelmek üzere “Evde Bakım Hizmetleri Sunumu Hakkında Yönetmelik” kapsamında hizmet veren merkez veya birimler tarafından SUT ve eki listelerde yer alan usul ve esaslar dahilinde düzenlenen reçete bedelleri Kurumca karşılanır.” ibaresi eklenmiştir.

Bu itibarla, söz konusu merkez ve birimlerde görevli hekimlerce düzenlenmiş olan reçetelerin Kurumumuz tarafından karşılanabilmesi için ilgili merkez ve birimler tarafından öncelikle http://ubbeski.titck.gov.tr/TekilTanimlayici.aspx?new=true adresindeki formun doldurulmasının ardından MEDULA sistemine tanımlanabilmesi için bağlı bulundukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerekmektedir. Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerinde bahse konu merkez ve birimlerin sadece MEDULA sistemine tanımlanması yapılacak olup tesis şifresi verilmeyecektir.

MEDULA sistemine tanımlanmasına müteakip anılan merkez ve birimlerde görevli hekimlerin tanımlanması ile başlayış ve ayrılış işlemleri de ilgili merkez ve birimin yine bağlı bulundukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından gerçekleştirilecektir.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8043 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim