• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Evde Fizik Tedavi Nasıl Yapılır?

Evde Fizik Tedavi Nasıl Yapılır?
Evde fizik tedavi nasıl yapılır ya da evde fizik tedavi İstanbul hakkında bilgi vermeden önce genel olarak fizik tedavi hizmetleri hakkında bilgi vermemiz doğru olacaktır.

Evde fizik tedavi nasıl yapılır ya da evde fizik tedavi İstanbul hakkında bilgi vermeden önce genel olarak fizik tedavi hizmetleri hakkında bilgi vermemiz doğru olacaktır. Evde fizik tedavi hizmeti hakkında hemen bilgi almak istiyorsanız alt başlıklara geçiş yapabilirsiniz. Fizik tedavi ve rehabilitasyon birçok hastalık ve rahatsızlıkta etkin bir tedavi metodudur. Hareket sistemi bozuklukları başta olmak üzere çoğu sağlık sorunuyla ilgili kanıta dayalı uygulamalar ile özel teknikler kullanılarak hasta bireylerin değerlendirme, tedavi ve takipleri yapılır. Fizyoterapi olarak da anılabilmektedir.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon tıbbın birçok alanında bazen tedavinin en önemli bölümünü oluştururken bazense diğer tedavilere ek olarak destekleyici rol üstlenir. Örneğin; nörolojik rehabilitasyon kapsamında felç tedavisi ya da diğer bir deyişle inme tedavisi için en önemli rol fizyoterapi ve rehabilitasyon sürecindedir. Felç tedavisi gibi nörolojik rahatsızlıklarda (ms, parkinson, cerebral palsy, spina bifida) en önemli rol fizyoterapi ve rehabilitasyon sürecindedir.

evde-fizik-tedavi.jpg

Nörolojik rehabilitasyon dışında, ortopedik, pediatrik, geriatrik, kardiyo-pulmoner ve sporcu rehabilitasyonu gibi alt dallara da ayrılmıştır. Hatta yoğun bakımda bile fizyoterapi uygulanabilmektedir. Ayrıca cerrahi öncesi ve sonrası da rehabilitasyon uygulamaları; tedavinin başarı oranını arttırırken, hastanede kalış sürelerini de kısaltmaktadır. Tüm bu rehabilitasyon alt dalları hakkında daha detaylı bilgi verebilirdik ancak konunun uzamasına ve amacının dışına çıkmasına sebep olacaktır. Dilerseniz bu alt başlıklar hakkında ozelfizyoterapist.net sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Birçok önemli bilgi direkt olarak fizyoterapistlerin kaleme aldığı makaleler ile blog bölümünde yer alıyor. Ek olarak; evde fizyoterapi hizmeti ihtiyacınız için oldukça fazla özel fizyoterapist üyesi bulunmakta. Profilleri inceleyip kolaylıkla randevu alabilirsiniz.

Evde Fizik Tedavi Nasıl Yapılır? - Fizyoterapi Evde Yapılabilir mi?

Birçok hasta, doktorunun fizyoterapi sürecine yönlendirmesiyle evde fizik tedavi nasıl yapılır şeklinde araştırmalar yapmakta. Bu sorulara bir nebze olsun cevap olmak istedik. Evde yapabileceğiniz fizyoterapi uygulamaları elbette vardır ancak her hastalığın ve rahatsızlığın tedavi yöntemi farklı olduğu gibi; kişiden kişiye de bu tedavi yöntemlerinin modifiye edilmesi ya da değiştirilmesi gerekir. Hastalık veya rahatsızlığa göre en uygun yöntemini ise; fizyoterapist belirler. Fizyoterapist; en az 4 yıllık olmak üzere fizyoterapi ve rehabilitasyon fakülte ve yüksekokullarından mezun olmuş meslek elemanıdır. Rehabilitasyon sürecinin planlanması ve uygulanmasından sorumludur. En doğru tedavi yöntemleri ve uygulaması ancak fizyoterapistler tarafından yapılabilir.

Evde fizik tedavi konusuna gelecek olursak; fizyoterapist tarafından yapılan değerlendirme sonrası sizin için en uygun evde fizyoterapi programı çizilebilir. Fizyoterapist, hastasına muhakkak tedavi için kullanılacak yöntem ve egzersizleri detaylı bir şekilde açıklar ve nasıl uygulanacağını gösterir. Fizyoterapistin yönergeleri doğrultusunda sizde evde fizyoterapi programınızı uygulayabilirsiniz. Diğer yandan bazen rahatsızlığınız sebebiyle bu programı uygulamakta güçlük çekebilirsiniz. Bu gibi durumlarda ek bir yardım almanız gerekir. Yardım alacağınız kişinin de muhakkak fizyoterapist tarafından bilgilendirilmiş olması gerekir.

Evde yapabileceğiniz uygulamalar dışında hastane veya özel kliniklerde de fizyoterapi programına dahil olabilirsiniz. Hastane veya kliniklerde uygulanan fizyoterapi programından fayda görebilmeniz için seanslarınıza aksatmadan devam etmelisiniz. Bunun için size en yakın klinik veya hastaneye başvurmanız sizin için doğru tercih olacaktır. Zira ulaşımın problem olabileceği ya da ulaşım için fazla zaman harcayacağınız durumlarda tedavi verimliliğiniz oldukça düşecektir. Yine de bazı durumlarda muhakkak hastane veya klinik ortamında fizyoterapi almanız gerekebilir. Bu konuda bir fizyoterapiste danışmanızı tavsiye ederim.

ozel-fizyoterapist.jpg

Hastane ve kliniklere ek olarak; özel fizyoterapist hizmeti sayesinde tüm sürecin profesyonel bir elde olmasını da sağlayabilirsiniz. Eğer özel bir fizyoterapist bulmakta zorlanıyorsanız özel fizyoterapist sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu siteye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. İstanbul evde fizik tedavi ücretleri veya diğer iller için evde fizik tedavi ücretleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Evde Fizik Tedavi Ücretleri | Evde Fizik Tedavi Fiyatları

Evde fizik tedavi ücretleri her ilde değişmekle beraber hastalığın türü ve derecesine göre de değişebilmektedir. Ayrıca uygulanacak tedavi metodu ve uygulayacak kişi de ücreti belirleyen faktörler arasındadır. Bir başka konu ise; fizyoterapistin sizin konumunuza olan uzaklığıdır. Bu kadar değişkenin olduğu bir konuda daha detaylı bilgi almak için direkt olarak fizyoterapistin kendisiyle iletişime geçmek en doğru tercih olacaktır. Özel hasta kabul eden bir çok fizyoterapist değerlendirme seansını ücretsiz olarak sağlamaktadır. Bu değerlendirme seansında; rahatsızlığınız hakkında detaylı bilgi alırken ücret konusunda bilgi edinebilirsiniz. Umarız sizin için faydalı bir yazı olmuştur. Sağlıklı günler dileriz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 43680 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim