• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Evde kullandığınız zararlı maddelerin doğal alternatifleri!

Evde kullandığınız zararlı maddelerin doğal alternatifleri!
Çamaşır suyu, oje gibi günlük hayatınızda kullandığınız ürünlerin sağlığınızı nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Bu ürünler yerine doğal maddeler kullanmalısınız...

Hemen hemen hepimizin evinde bulunan ve devamlı kullandığımız zararlı maddelerin yerine doğal alternatifleri koymanın zamanı geldi. İşte bu ürünler: 

1-Çamaşır suyu: Ev hanımlarının büyük bölümü çamaşır suyundan ayrı bir hayat düşünemiyor. Bazen giysileri beyazlatmak, bazen de ortam dezenfeksiyonu için çamaşır suyu sıklıkla kullanılıyor. Çamaşır suyunun keskin kokusunu bilmeyen yoktur. Yapılan araştırmalar, bu kokuyu solumanın burnunuzdan başlayarak ciğerlerinize kadar tüm solunum yollarında hasara yol açtığını belirtiyor. Gözleriniz ve cildiniz üzerindeki olumsuz etkilerini de düşünecek olursak, bir an önce doğal bir alternatif bulmamız gerektiğini fark edebiliriz. Çamaşır suyundan vazgeçemeyenler; beyaz sirke, kabartma tozu ya da peroksit tabanlı ürünler kullanarak aynı temizlik etkisine zarar görmeden ulaşabilirler. 

2- Sinek kovucular: Sivrisineklerden korunmak, aynı zamanda bulaşıcı hastalıklardan da korunmak demek. Piyasada satılan ürünlerin kanserojen etkileri, yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıktı. Hem cildinize, hem de emilimi ile birlikte tüm vücudunuza zarar veriyorlar! Bunun yerine bitkisel alternatifleri deneyin. Mesela esansiyal yağlar... Limon, okeliptus ve lavanta, sivri sineklerin hiç hoşlanmadıkları kokular arasında yer alır. Bu yağları, açık havada cildinize ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz.

3- Naftalin: Hepiniz yaz başında kazaklarınızın arasına yerleştirdiğiniz naftalinin kaybolduğunu ancak keskin kokusunun devam ettiğini fark etmişsinizdir. Yapılan araştırmalar, naftalin kokusunu uzun süre solumanın akciğer ve gırtlak kanserine sebep olduğunu gösterdi. Naftalin buharıyla adeta kaplanan giysileri giydiğinizde bu zararlı gaz, cildiniz tarafından kolaylıkla emilir ve tüm vücut sağlığınız için tehdit oluşturur. Giysilerin arasına naftalin yerine lavanta keseleri ya da sedir ağacı esansı yerleştirebilirsiniz. Vakumlu hurçlar da iyi birer alternatif. 

4- Oda kokuları: Eviniz güzel koktuğunda, yaptığınız temizliğin hakkını verdiğinizi hissedersiniz. Ortamın mis gibi kokuyor olması, ferah bir yerde olduğunuzu hissettirmeye yeter. Bu sebeple aldığınız oda kokularını, evinize itinayla yerleştirir ve gün boyu solursunuz. Yapılan araştırmalar, bu ürünlerin ortama yaydığı kokunun akciğer ve göz hastalıklarına sebep olduğunu gösterdi. Doğal vanilya da güzel ve kalıcı bir koku bırakır. 

5- Ojeler: Ojenin içinde bulunan tolüen adlı maddenin özellikle sinir sistemi tahribatına yol açtığı belirlendi. Tolüen, buharlaşarak vücudunuza girer. Bilinçli tüketiciler bu maddeyi içermeyen ürünleri tercih etmeye başladılar bile. Tolüen sadece ojede değil, duvar boyası ve mum yapımında da kullanılıyor. 

NPE'ye dikkat! 
NPE'ye (nonilfenol etoksilat) deterjan, şampuan ve temizlik maddelerinde sıklıkla rastlanır. NPE; östrojen hormonunu taklit ederek erken adet görmeye, erkeklerde sperm sayısında azalmaya ve üreme hastalıklarının gelişmesine sebep olur. Alışverişlerinizde NPE içermeyen ürünler almaya dikkat edin. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim