• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Excimer Lazer Uygulaması Ne İşe Yarar?

Excimer Lazer Uygulaması Ne İşe Yarar?
Gözde olan görme kusurlarının giderilebilmesi için kornea tabakasına uygulanmakta olan bir tedavi seçeneğidir...

Excimer Lazer Teknolojisi Nedir?

Gözde olan görme kusurlarının giderilebilmesi için kornea tabakasına uygulanmakta olan bir tedavi seçeneğidir. Excimer lazer teknolojisi yaklaşık 25 yıldır kullanılmaktadır. Görme kusurları olan miyop, astigmat ve hipermetrop gibi rahatsızlığı olanlarda bu tedavi yöntemi rahatlıkla tercih edilebilir.

Excimer Lazer Kimlere Uygulanabilir?

Excimer Lazer yönteminden birçok insan faydalanabilir. Bu yöntemin uygulandığı kişiler 18 yaşından büyük ve son bir yılda gözlük derecesinde herhangi bir değişme olmayanlardır. Bu tedavi yönteminin uygulanabilmesi için kornea yapısının uygun olması gereklidir. Excimer lazer tedavisine başvurmak isteyen kişiler ilk önce göz dibi muayenesi yapılır. Daha sonra kornea tabakalarının incelendiği bir tetkik yapılır. Yapılan bu tetkiklerin sonucunda lazer tedavisinin uygun olup olmadığına bakılır. Bu yöntemden faydalanacak olan kişilerin kornea kalınlıklarının yeterli olması, romatizma ve şeker gibi herhangi bir rahatsızlığın olmaması ve göz yapısında başka bir rahatsızlığın olmaması gerekmektedir.

Excimer Lazer Nasıl Uygulanır?

Gözde oluşan görme kusurlarının belirli standartlarda düzeltildiği lazer uygulamasında gözlüklerden kurtulmak mümkündür. Bu uygulama esnasında lazer UV ışığı ortaya çıkar. Ortaya çıkmış olan UV ışığı korneayı belli oranda düzenleyerek, tekrardan şekillenmesini sağlar. Bu yöntemle gözde olan kırma kusurları da düzeltilir.

Excimer Lazer Tedavisinin Sonuçları Nelerdir?

Excimer lazer tedavisinden sonra genel olarak ertesi gün iyileşme mümkündür. Hastalar tedaviden sonra günlük yaşamlarına geri dönebilir. Bu süre sonunda hastaların doktor tavsiyelerine tam olarak uyması oldukça önemlidir. Cerrahi işlemden sonra hastalar gerekli kontrollerden sonra evine gönderilir. İşlemden sonra hastaların kullanması gereken birkaç çeşit damla vardır. Doktorların tüm tavsiyelerine uyulduğu takdirde herhangi bir sorun yaşanmadan iyileşme mümkün olmaktadır.

Excimer Lazer Tedavisinin Uygulama Yöntemleri Nelerdir?

Göz sorunlarının tedavisinde kullanılmakta olan Excimer lazer tedavisi farklı yöntemlerle uygulanır. Bunlar; yüzey ablasyonu, femto lasik yöntem, lasik xtra yöntemidir. Uygulamalardan PRK yöntemi ilk olarak uygulanmakta olan yöntemdir. Bu uygulamada görmenin netleşmesi yaklaşık 3 ila 6 hafta arasında değişir. Lasik yöntem ise iki aşamadan oluşur. Birincisi korneal flep mikrokeratom denilen bıçakla dairesel felp oluşturulma işlemidir. İkincisi de oluşturulmuş olan kornea flebinin altına lazer uygulamasıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7666 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim