• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

EYAF EXPO 2023 kapsamında "Aşıyoruz Buluşmaları" gerçekleştirildi

EYAF EXPO 2023 kapsamında "Aşıyoruz Buluşmaları" gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 13. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi (EYAF EXPO 2023) kapsamında "Aşıyoruz Buluşmaları" yapıldı.

Kadıköy'deki Filizi Köşkü'nde gerçekleştirilen "Aşıyoruz Buluşmaları"na, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ve Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engelli milli golfçü Mehmet Kazan, akademisyen Selda Selimoğlu, iş insanı Mustafa Cebeci ve sosyal girişimci Hatice Özdemir Tülün ile davetliler katıldı.

EYAF EXPO Koordinatörü Ali Osman Turan, AA muhabirine, toplantıda katılımcılarla fuarı değerlendiklerini belirterek, etkinliğe uluslararası bir nitelik kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Turan, fuarın 3 ana temel üzerinden ilerleyeceğini anlatarak, birinci aşama olan stant alanlarında kamu ve özel sektör temsilcilerinin yer alacağını kaydetti.

Kongre kısmında ise alana dair farkındalık konuşmalarının yapılacağını belirten Turan, sosyofest alanında ise engelli sporcu ve sanatçıların performanslarını icra edebileceğini aktardı.

Turan, Aşıyoruz Buluşmaları ile fuarın toplumun değişik katmanlarında tanıtılması ve duyurulmasının amaçlandığını dile getirerek, özellikle engellilerle ilgili paydaşların fuarın içeriğinin zenginleştirilmesi için fikir teatisinde bulunmasının sağlanmasını istediklerini anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 140 bin civarında organ kaybı yaşamış yaralının bulunduğunu ifade eden Turan, fuarın içerisine bir afet yönetimi alanının konulması konusunda genel bir konsensüs oluştuğunu söyledi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde 30 Kasım ila 3 Aralık arasında gerçekleştirilecek Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin sağlık, rehabilitasyon ve profesyonel bakıma erişimlerindeki engelleri en aza indirmeyi, sosyal hayatın her alanına entegre olmalarına katkı sağlamayı ve yaşam standartlarını maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Ulusal ve uluslararası firmaların ve kamu kuruluşlarının bir araya geleceği zirvede, iş dünyasından katılımcılar, Türkiye ve dünya genelindeki sektörel gelişmeleri yakından takip etme, ticaret hacimlerini artırma ve hedef kitlelerini genişletme imkanı bulabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim