• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

F1 pilotları Anadolu Sağlık Merkezi'ne emanet

F1 pilotları Anadolu Sağlık Merkezi'ne emanet
Bu yıl Türkiye’de dördüncü kez gerçekleştirilecek olan ve dünyanın en büyük gösterisi olarak kabul edilen Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda pilotların sağlığı bir kez daha Anadolu Sağlık Merkezi’ne emanet ediliyor.

Bu yıl Türkiye’de dördüncü kez gerçekleştirilecek olan ve dünyanın en büyük gösterisi olarak kabul edilen Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda pilotların sağlığı bir kez daha Anadolu Sağlık Merkezi’ne emanet ediliyor.

9-10-11 Mayıs yapılacak yarışların İstanbul ayağının sağlık partneri ve İstanbul Park’ın sağlık sponsoru Anadolu Sağlık Merkezi (ASM), bu yıl da F1 pilotlarının sağlığından sorumlu olacak. Anadolu Sağlık Merkezi’nin, Formula 1 yarış pistinde kurduğu tam donanımlı travma merkezi yarış süresince hazır bulunacak.

Anadolu Sağlık Merkezi’nin oluşturduğu organizasyon içinde ambulanstan, helikopter ambulansına her şeyin düşünüldüğü donanımlı bir sistem tasarlandı. Yarış alanındaki olası bir kazada ilk müdahale, pistteki Acil Müdahale Merkezi’nde yapılıp hastanın stabilizasyonu sağlandıktan sonra gerekli durumlarda hasta en hızlı şekilde helikopter ambulans aracılığıyla Anadolu Sağlık Merkezi’nin acil servisine gönderilecek. Merkezle yarış sahası arasında sürekli bir bağlantı olacak ve acil ekibin aynısı bir başka ekip de hastanede hazır bekleyecek. Anadolu Sağlık Merkezi’nin Acil Servisi’nde bulunan iki travma odası, iki ameliyathane ve iki yoğun bakım odası yarış alanından gelebilecek acil durumlar için hazır bekletilecek.

İl Sağlık Müdürlüğü ise seyircilerin sağlık sorunları için 112 ambulans sistemi ile Acil Müdahale Merkezi’ndeki tüm altyapıyı oluşturan Anadolu Sağlık Merkezi’ne destek verecek.

Pistte kurulan Acil Müdahale Merkezi’nin en az küçük bir hastane kadar donanımlı olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Tıbbi Hizmetler Direktörü Prof. Dr. Metin Çakmakçı, cerrahi, nöroloji, ortopedi ve anestezi uzmanları ile aile hekimlerinin yanı sıra hemşire ve teknisyenlerden oluşacak ekibin hem pistte hem de hastanede eşgüdümlü olarak görev yapacağını söyledi

Ayrıntılı ve altyapı gerektiren bu organizasyon için Anadolu Sağlık Merkezi bünyesinde oluşturulan ekibin başı Acil Servis Direktörü Op. Dr. Selçuk Kihtir de, “Ekip olarak üç gün boyunca orada olacağız. Doktorundan hemşiresine kadar bir travma ekibinin en büyük özelliği; yaralıya çok kısa bir süre içerisinde müdahale edilmesi ve gereken kararları organize bir şekilde yerine getirebilmesidir. Biz de ASM ekibi olarak deneyimlerimizle bunu başarıyla gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz” dedi.

Habertürk

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim