• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Fantezi olarak diktirenler var

Fantezi olarak diktirenler var
Zaten kızlık zarının gerçek işlevi; fizyolojik ve anatomik özelliğinden daha çok, sosyolojik özelliğinden kaynaklanıyor...

Fantezi için kızlık zarı diktiren çiftler oluyor mu?
Evet. Mesela şöyle çiftler olabiliyor; flört döneminde ilişkiye giriyorlar, birbirlerine de güveniyorlar ama evlendikleri gün her şey ritüele uygun olsun istedikleri için kadın, iki-üç yıllık ilişkinin ardından kızlık zarını diktirebiliyor. Yani erkek, kadının sadece kendisiyle birlikte olduğundan emin ama yine de evlilik günü 'kanama gerçekleşsin' diye zarı diktirmeyi talep edebiliyor. Kadın ve erkek birlikte gelerek kızlık zarını diktiriyor. Çünkü nikah gecesi ilişki sırasında kanamanın gerçekleşmesini istiyorlar. Bu amaçla kızlık zarı diktiren çiftler oluyor. Yıllarca evli olup da 'fantezi olsun' diye kızlık zarı diktiren çiftler de var. Ben rastlamadım ama hekim arkadaşlarımdan bu tarz hikâyeler duydum. Evlilik yıldönümü hediyesi yapan bile oluyor.

ZAMANI BİLİNEMEZ
Kızlık zarının ne zaman yırtıldığı öğrenilebilir mi?
Sadece yedi-sekiz gün öncesinde olmuş bir kızlık zarı yırtığı bilinebilir. Ama daha gerisini bilmek mümkün değildir. Bundan önceki yırtıklara biz 'eski yırtık' diyoruz.

DOKTOR İSTEMEZSE 'YAPMAM' DİYEBİLİR!
Doğuştan kızlık zarı olmayanlar oluyor mu?
Öyle bir şey yok! Doğuştan kızlık zarı olmaması söz konusu değildir. Her kadında kızlık zarı vardır. Sadece kızlık zarının yapısı değişiklik gösterir. Kiminde esnek, kiminde incedir ama sonuçta kızlık zarı vardır. Örneğin; kapalı kızlık zarı var. Onda da, adet dönemi başladığında karın ağrısı olmasına rağmen kanama olmadığı için doktora gelirler ve durum ortaya çıkar. Kızlık zarı açılır ve bununla ilgili sonradan bir sorun yaşanmaması için de rapor yazılır.

Doktorun 'ben dikmem' deme hakkı var mı?
Tabii ki doktor istemiyorsa, doğru bulmuyorsa dikmeyebilir. Hayati bir tehlike yok, acil bir durum yok! Dolayısıyla hekim istemezse bu operasyonu yapmayabilir. Ama diyelim ki kişi bir tecavüz sonucu gelmiş, kanaması var. Öyle bir aciliyet varsa doktor dikmek mecburiyetindedir. Ama isteğe bağlı kızlık zarı tamirinde doktorun reddetme hakkı var.

BU ZARIN TIBBEN BİR YARARI YOKTUR!
Kızlık zarı tıbbi açıdan önemli mi?
Kızlık zarı, kadının cinsel organından yaklaşık 1 ya da 1.5 santimetre içerde yer alan anatomik bir zar, bir yapıdır. Bakire kızlarda enfeksiyonlardan koruma özelliği olduğu düşünülüyor ama 'kızlık zarı olmayan enfeksiyon kapacak' diye bir şey yok!

FİZYOLOJİK ÖZELLİĞİ YOK
Zaten kızlık zarının gerçek işlevi; fizyolojik ve anatomik özelliğinden daha çok, sosyolojik özelliğinden kaynaklanıyor. Kızlık zarı tarih öncesi dönemden beri bakireliğin göstergesi olmuştur. Nitekim kızlık zarının Latince adının 'Hymen'in 'Evlilik Tanrısı'nın ismi olduğunu görürsünüz. Kızlık zarının henüz bozulmamış olması, kadının bekaretinin sembolü sayılıyor. Kısacası, fiziki ve tıbbi önemi çok küçük, sosyolojik önemi ise çok daha büyük!
 

ekolay.net

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4352 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim