• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Fatura incelemesi yapacak Sosyal Güvenlik Merkez sayısı 10'a düşürülüyor

Fatura incelemesi yapacak Sosyal Güvenlik Merkez sayısı 10'a düşürülüyor
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından halen 29 Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezinde yürütülmekte olan fatura inceleme işlemleri, 10 İl'e düşürülecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde halen 29 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerince yürütülmekte olan fatura inceleme işlemleri, Sayıştay tarafından fatura ödemelerinde avansa düşülmesinin tenkit edilmesi, personel eksikliği ve uygulamada yaşanan sıkıntılar nedeniyle Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun, Trabzon olarak toplam on (10) Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde yapılmak üzere yeniden düzenlendi.

Bu düzenlemeyle Konya, Gaziantep, Zonguldak, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Erzurum, Malatya, Sivas, Çorum, Elazığ, Erzincan, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Rize, Tokat ve Van Sağlık Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinde sağlık hizmet sunucularına (özel, üniversite, sağlık bakanlığı, diğer vb.) ait sözleşme yürütümü, fatura teslim, inceleme, itiraz ve ödeme işlemleri, şahıs ödemeleri bazında tıbbi uygunluk işlemleri yapılmayacak.

Mayıs 2016 dönemi dahil olmak üzere sonraki faturalara ait işlemler aşağıda belirtilen İl Müdürlüklerince yapılacak;

Adana, Osmaniye ve Hatay illeri Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, Ankara, Kırıkkale, Niğde, Kayseri, Çankırı, Kırşehir, Aksaray, Kastamonu, Zonguldak, Tokat, Nevşehir, Sivas, Çorum, Adıyaman, Konya, Karaman, Bartın, Şanlıurfa, Kilis, Yozgat, Karabük ve İçel illeri Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, Antalya, Burdur ve Isparta illeri Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, Bursa, Çanakkale ve Yalova İlleri Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, Eskişehir, Kütahya, Uşak ve Bilecik illeri Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Sakarya, Balıkesir, Rize, Malatya ve Bolu illeri İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, İzmir, Aydın, Bingöl, Manisa, Muğla, Denizli, Diyarbakır, Muş, Iğdır, Kars, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkari, Mardin, Siirt, Batman, Elazığ, Gaziantep, Ağrı, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Erzincan ve Erzurum illeri İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, Kocaeli ve Düzce illeri Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, Samsun, Sinop ve Amasya illeri Samsun Sosyal Güvenlik İI Müdürlüğünce, Trabzon, Artvin, Giresun, Bayburt, Tunceli, Gümüşhane, Ordu ve Ardahan illeri Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce yürütülmek üzere yeniden düzenlendi. Mayıs 2016 fatura ve eki belgeler teslim edilmiş ise teslim alınan İl Müdürlükleri tarafından yeni düzenlemeye göre bağlı oldukları İl Müdürlüklerine gönderilmesi sağlanacak.

Sağlık Aktüel Özel Haber - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim