• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Faturalandırma Algoritmaları Kitapçığı

Faturalandırma Algoritmaları Kitapçığı
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Faturalandırma Algoritmaları Kitapçığı yayımlandı.

 

 

 

SUNUŞ

Sağlık tesislerimizde faturalandırma süreci, hastalara sunulan tüm işlemlerin parasal olarak geri dönebilmesi için giderek daha önemli hale gelmektedir. Sağlık hizmetlerinin sürekliliği ve sağlık tesislerinin finansal sürdürülebilirliği açısından hastalara sunulan hizmetlerin tam ve doğru bir şekilde fatura edilebilmesi gerekmektedir. Ancak karmaşık ve bilgi gerektiren işlemlerden oluşan bu sürecin yönetilebilmesi de bir o kadar zordur. Nitekim 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu sağlık tesislerinin ücretsiz veya indirimli hizmet sunması mümkün bulunmamaktadır. Sağlık tesislerimizde sunulan sağlık hizmetlerine ait tedavi bedelleri Bakanlığımız ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan “Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alımına İlişkin Protokol” kapsamında Sağlık Uygulama Tebliği kuralları çerçevesinde MEDULA sistemi üzerinden fatura edilmektedir. Yine Bakanlığımızca Cumhurbaşkanlığı Kararları, 506 sayılı kanunun 20 inci maddesinden muaf tutulan Vakıf ve Banka sandıkları ile Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamındaki yabancılara Bakanlığımız ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda hizmet verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finansmanı karşılanan veya karşılanmayan, insan sağlığına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından sunulması uygun görülen sağlık hizmetlerinin bedelleri de Bakanlığımızca yayınlanan ‘Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi’ ve/veya ilgili protokoller ile mer’i mevzuat doğrultusunda tahsil edilmektedir.

Sağlık tesislerimiz sundukları hizmet karşılığı olan faturalarını düzenlerken mevzuata uygun hareket etmek zorundadır. Bu gereklilik çerçevesinde Bakanlığımızın sağlık politikaları, mevzuat değişiklikleri, sahadan gelen geri bildirimler ve Genel Müdürlüğümüzce yapılan hizmetlerin faturalandırmasında yaşanılan problemlerin çözümüne yönelik gerek III ‘faturalama birimleri’ne gerekse ‘Fatura İnceleme Komisyonları’na rehberlik etmek, hatalı faturalandırmaların önüne geçmek adına faturalandırılamayan veya faturalandırılmasında sorun yaşanılan işlemlere yönelik 2014 yılından itibaren iş akış süreçlerinin detaylandırıldığı algoritmalar hazırlanmaktadır.

Bu vesile ile güncellenen ve kitapçık haline getirilen “Faturalandırma Algoritmaları”nın faydalı olmasını diler, sağlık tesislerimizde özveri ile çalışan ‘Faturalama birimi” çalışanları ile söz konusu çalışmanın hazırlanma sürecinin her aşamasında bilgilerini, tecrübelerini ve değerli zamanlarını esirgemeyerek katkıda bulunan Genel Müdürlüğümüz personeline teşekkürlerimi sunarım.

 

Faturalandırma Algoritmaları Kitapçığı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim