• BIST 9645.02
  • Altın 2418.15
  • Dolar 32.5564
  • Euro 34.8009
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

'Fedakar sağlık çalışanlarımız ile iftihar ediyoruz'

'Fedakar sağlık çalışanlarımız ile iftihar ediyoruz'
TBMM Başkanı Kahraman:-"İnsanı yaşatma noktasında elinden geleni esirgememeyi mesleki ilke olarak kabul eden ve vesile oldukları şifayı kendilerine hayat kaynağı olarak benimseyen, fedakar sağlık çalışanlarımız ile her zaman iftihar ediyoruz"


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Sağlık çalışanlarımız ne yazık ki bazen olumsuz davranışlara ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarına reva görülen bu tür istenmeyen hadiselerin son bulması en büyük temennilerimdendir." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ülkede, modern tıp eğitiminin başladığı 14 Mart 1827 tarihinin tıp bayramı kabul edildiğini ve ilk kutlamasının 98 yıl önce yapıldığını kaydeden Kahraman, İstanbul'un işgaline başkaldıran tıp öğrencileri tarafından başlatılan kutlamaların, bir geleneğe dönüştürülerek günümüzde Sağlık Haftası adı altında devam ettiğine işaret etti.

Vatandaşlara kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görevin başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düştüğünü vurgulayan Kahraman, insan sağlığının korunmasının, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesinin tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefi olduğunu belirtti.

Bu sebeple hekimlik mesleğinin önemini hiçbir zaman kaybetmediğine ve saygın bir meslek olarak kabul gördüğüne işaret eden Kahraman, "Allah muhtaç eylemesin, yokluklarını da aratmasın" diye dua edilen doktorların ve bütün sağlık çalışanlarının, insanların acılarının da umutlarının da ortağı olduğunu ifade etti.

Kahraman mesajında şunları kaydetti:

"İnsanı yaşatma noktasında elinden geleni esirgememeyi mesleki ilke olarak kabul eden ve vesile oldukları şifayı kendilerine hayat kaynağı olarak benimseyen fedakar sağlık çalışanlarımız ile her zaman iftihar ediyoruz. Gece gündüz, soğuk sıcak, kar kış demeden, şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, insanların mutluluğunu temin etmek, herkesin derdine derman olmak için çalışan sağlık görevlilerimiz, bu onurlu görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirmektedirler. Sağlık çalışanlarımız ne yazık ki bazen olumsuz davranışlara ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarına reva görülen bu tür istenmeyen hadiselerin son bulması en büyük temennilerimdendir. Her türlü zorluğu göze alarak yurdumuzun her tarafında görevlerini üstün gayretle yürüten sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tekrar tebrik ediyor, sağlık, esenlik ve mutluluk içinde hayırlı, uzun ömürler diliyorum."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim