• BIST 11261.52
  • Altın 5959.251
  • Dolar 42.9461
  • Euro 50.5275
  • Ankara -4 °C
  • İstanbul -1 °C
  • Bursa -3 °C
  • Antalya 6 °C
  • İzmir 1 °C

Felç geçirmesine neden olan tümörden 4 saatlik ameliyatla kurtuldu

Felç geçirmesine neden olan tümörden 4 saatlik ameliyatla kurtuldu
Hakkari'de erken yaşlanmaya yol açan genetik hastalık (Werner sendromu) teşhisi konulan Tahir Sönmez, felç geçirmesine neden olan beynindeki tümörden Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan 4 saatlik ameliyatla kurtuldu.

Derecik ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Sönmez'e, 18 yaşındayken gittiği bir sağlık kuruluşunda Werner sendromu teşhisi konuldu.

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 2018’de tiroit ameliyatı geçiren Sönmez, bir süre sonra vücudunun sağ tarafında felç yaşadı.

Başındaki ağrı ve vücudundaki güçsüzlük nedeniyle Hakkari Devlet Hastanesi'ne başvuran Sönmez'in beyninde, yapılan kontroller sonucu tümör tespit edildi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Cafer İkbal Gülsever ve ekibi tarafından ameliyata alınan Sönmez'in beynindeki tümör 4 saatlik operasyonla alındı.

Gülsever, gazetecilere, hastanın 45 yaşında olmasına rağmen 70-80 yaşında göründüğünü söyledi.

Bir ay önce hastaneye başvuran hastanın beyninin motor ve güç merkezine yakın noktasında büyük bir kitle gördüklerini belirten Gülsever, şöyle konuştu:

"Bu hastalık nedeniyle katarakt, şeker, kemik erimesi ve enfeksiyon durumları gözükebiliyor. Hastamızın sağ tarafı felçli ve bir hareketi yoktu. Bu hastamız aynı zamandan 2018 yılında tirioid ameliyatı olmuştu. Oldukça nadir gözüken bir hastalıktır. Mesleki hayatımda ilk defa görüyorum bu hastalığı. Yaklaşık bir hafta önce Hakkari Devlet Hastanesi'nde hastamızı ameliyata aldık. Ankara ve İstanbul'daki merkezlerde kullanılan ileri teknoloji cihazlarla mikroskop, nöromonitörizasyon ve kortikal haritalama eşliğinde, beyin dokusuna zarar vermeden tümörü başarıyla çıkardık. 4 saatlik ameliyat sonrası kitle etkisi ortadan kalktı. Hasta yavaş yavaş yürümeye başladı ve kas gücü geri geldi. Bir günlük yoğun bakım sürecinin ardından servise alınan Sönmez kısa süre içinde taburcu edilecek."

Sönmez de ameliyatını gerçekleştiren Gülsever ve ekibine teşekkür etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim