• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Fıtığın sebebi hareketsizlik

Fıtığın sebebi hareketsizlik
Fizik tedavi ve manipülasyon uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bel ve boyun fıtığının insanların daha fazla ofis tarzı işlerde çalışmaları ve daha az hareket etmelerine bağlı olarak gittikçe arttığına dikkat çekti.

Günümüzün en büyük meselesi olan hareket azlığı ve dengesiz beslenmenin giderek yaygınlaşması ve vücut ağırlığının artması, omurgayı daha çok zorlayarak bel ve boyun bölgelerinde fıtığa sebebiyet veriyor.

Bel ve boyun bölgesindeki kasların zayıfladığını ve bir süre sonra eklemleri destekleme fonksiyonunu yeterince yapamaz hale geldiğini belirten Şahabettinoğlu, "Zamanla bel ve boyundaki omurlara ilave yük binerek omurlar arasındaki diskler aşınıyor ve bu durum bel ve boyun fıtıklarınıa zemin hazırlıyor. Oluşan fıtıklar, evvela bağlar, sinir kökleri, damarlar, omurilik gibi yapılara dokunup onları irrite ediyor, daha sonra bu baskılar ağrı ve uyuşma gibi klinik şikayetlere sebep oluyor" dedi.

"FITIK OLUP OLMADIĞINIZI KONTROL EDİN"

"Bel ve boyun ağrısı çekiyorsanız ve bu ağrılarınız 2-3 günden fazla devam ediyorsa, hafif olan ağrı şiddetlenirse, ayakta ve bacakta güç kaybı, his azalması, yürüyememe, dengesizlik, idrar, büyük abdest kaçırma gibi durumlar ortaya çıkarsa mutlaka bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına muayene olmalısınız" diyen Şahabettinoğlu, erken teşhis ve tedavi açısından bunun çok önemli olduğunu söyledi. Şahabettinoğlu, "Bel ve boyundan kaynaklanan ağrılar, kişinin günlük, sosyal ve iş hayatını olumsuz yönde etkiler ve hayat kalitesini oldukça düşürür. Yapılan tetkik ve iyi bir muayene sonucunda acilen tedaviye başlanması gerekir" diye konuştu.

"YILLARCA ÇEKİLEN FITIK AĞRILARINDAN KURTULUN"

Bursa'da kendi merkezinde manipülasyon tedavisini (elle tedavi yöntemi) yıllardır uygulayan Şahabettinoğlu, dünyada daha çok bilinen manipülasyon yönteminin Türkiye'de maalesef çok az sayıda uzman doktor tarafından uygulandığını dile getirdi. Ameliyata gerek kalmadan hastaları iyileştiren bu yöntemin öğrenilip uygulanmasının büyük bir ihtiyaç olduğunu anlatan Şahabettinoğlu, manipülasyon tedavisinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans tatbik edildiğini söyledi.

"FITIĞA YÜZDE 98 AMELİYATSIZ ÇÖZÜM"

Ameliyatsız, ilaçsız sadece ellerle yapılan manipülasyon tedavisinde, hastalıklı bölge üzerine bir takım bastırma, germe, döndürme gibi manevraların tatbik edildiğini belirten Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu tedavi yönteminin masaj ile ilgisi olmadığını, klasik batı tıbbı tedavisi olduğunu dile getirdi. Ameliyatın sadece bel fıtığında ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikayeti olan ya da ameliyatsız tedaviye cevap vermeyen hastalarda, boyun fıtığında ise ellerde-kollarda ilerleyen kas gücü kaybı olanlarda ya da ameliyatsız tedaviye cevap vermeyen çok az sayıdaki hastada gerektiğine dikkat çekti. Şahabettinoğlu, manipülasyon tedavisinin bel ve boyun fıtıklarında yüzde 98'lik bir başarı oranına sahip olduğuna sözlerine ekledi.

ABDULLAH ÇİBİR

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4661 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim