• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Fıtık tedavisinde manuel terapi dönemi

Fıtık tedavisinde manuel terapi dönemi
Fizyoterapi Uzmanı Turgay Ülgüner, birinci ve ikinci derece fıtıklarda manuel terapi uygulamalarının iyi sonuçlar verdiğini söyledi.


Omurgayı oluşturan omur kemiklerinin arasında bulunan diskin dışa taşma halinin 'Disk Hernisi' olarak adlandırıldığını belirten Fizyoterapi Uzmanı Turgay Ülgüner, fıtık tedavisinde önemli bilgiler verdi. Ülgüner, "Halk arasında bu durum fıtık deniyor. Fıtık ortaya çıkardığı sorunlar ile hastalarımızın ağrı ve kasılmalar ve hatta uyuşmalar ile yaşam kalitelerini ciddi anlamda etkiliyor. Bu konuda uzmanlığımız çerçevesinde hastalarımıza elle uyguladığımız manuel terapi teknikleri ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bel, boyun ve sırt bölgesi ağrılarının her zaman fıtık nedeniyle olmadığı çeşitli eklem hareket kısıtlılıkları, düzleşmeler ve kas ağrılarının da neden olduğu unutulmamalı. Her zaman İlgili uzman hekim muayenesinin ayırt edici ve çok önemli olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

Ülgüner, "Manuel terapi uygulamaları, fizik tedavi uygulamaları veya herhangi bir cerrahi dışı uygulama fıtığınızı daha doğrusu diski olması gereken yere koyamaz; ama fıtığın derecesine bağlı olarak ağrı ve kasılma şikayetlerinde çok yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkarır. Fıtığın dereceleri vardır. Birincisi; dejenerasyon, diskte dışa doğru taşma yoktur yırtılmalar başlar, ikincisi; protrüze diskin ön duvarında yırtılmalar vardır ve disk dışa doğru balonlaşır, üçüncüsü ekstürüde diskin ön duvarı yırtılır diskin yapısı bozulur; fakat bütünlüğü bozulmaz dışa doğru taşar ve sinirlere doğru baskı başlar, dördüncüsü sekestre diskin bütünlüğünün bozulup bir parçasını kopmasıdır" dedi.

Birinci ve ikinci derece fıtıklarda manuel terapi uygulamalarının iyi sonuçlar verdiğini anlatan Fizyoterapi Uzmanı Turgay Ülgüner, "Mobilizasyon ile yapılan eklem hareketlendirmeleri, traksiyon ile iki kemik arasının açılarak basıncın azaltılması, manüplasyon ile kemik diziliminin sağlanması, yumuşak doku mobilizasyon teknikleri ile spazmların geçirilmesi amaçlanmaktadır. Üçüncü ve dördüncü derece fıtıklarda uygulamalar sakıncalı hale gelmekte ve hastayı riske atmaktadır; çünkü disk artık yapısal olarak bozulmuş ve hareketi kestirilemez. Yapılan müdahaleler ile diskin sinire baskı yapması ile kalıcı hasarlara bile yol açılabilir" ifadelerini kullandı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6844 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim