• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Fitoterapi Nedir? Dr. Hakan Özkul Anlatıyor

Fitoterapi Nedir? Dr. Hakan Özkul Anlatıyor
Fitoterapi veya bitkisel ilaç, en eski tedavi yöntemlerinden biridir. Temelde geleneksel deneyime dayanan halk hekimliği tedavi önlemlerinden biridir.

 

Tüm kıtalarda ve tüm kültürlerde fitoterapi bulunmaktadır. Son yıllarda, giderek daha fazla insan bitkilerin ve şifalı bitkilerin iyileştirici güçlerine güvenmiştir. Hastalar, doktorları tarafından reçete edilen hafif ve daha az yan etkisiz bir ilaca sahip olmak isterler. Ancak aynı zamanda başarılı bir şekilde hastalıklarının geçmesinde yardımcı olmak ve iyileştirici etkilerini görmek istemektedirler.

Şimdiye kadar, dünya çapında ilaç üretiminde 20.000'den fazla bitki türü kullanılmaktadır. Yapraklar, çiçekler, tüm yer üstü bitki, ağaçlar, meyveler, tomurcuklar, ağaç kabuğu, tohumlar, gövdeler ve kökler  tedavi edici maddeler haline getirilir. İzole olarak tek tek maddeler kullanılmaz. Bir veya birkaç bitki türünün bir karışımı olarak kişiye özel olarak bitkinin çeşitli bölümlerinin bir kombinasyonu yapılarak tedavi amaçlı kullanılır. Modern bitkisel tıp, doz-etki ilişkisini varsaydığı için bilime dayalı tıp ilkelerini kullanarak tedaviler gerçekleştirilir.

Fitoterapi bitkilerin farklı aktif prensiplerinden yararlanan bireysel bir terapidir. Şifalı bitkilerin en önemli etkileri, vücuttaki eksik maddelerin yerine konması, antibakteriyel ve antiviral etkileridir.

Fitoterapi, etkileri en iyi şekilde gerçekleştiğinde uzun vadede iyileşme sağlar. İyi şeyler zaman alır! Genellikle bir hasta, belirgin bir rahatlama hissedene kadar üç haftaya kadar beklemek zorundadır. Gerekli doza uyulması önemlidir. Her bitki maddesi, vücutta karşılık gelen bir reaksiyonu tetiklemek için tek doz olarak veya gün içinde eşit olarak dağıtılan miktarda alınmalıdır. Bu, kişiden kişiye önemli ölçüde değişebilir, bu nedenle belirli bir süre sonra dozun artırılması veya azaltılması gerekir.

Her hastaya, bütünsel tedavilerden oluşan tamamen özel bir tedavi planı verilir. Doktor Hakan Özkul gözetimi altında, bir hastanın vücudunun çeşitli tedavilere iyi yanıt verdiğinden emin olmak için periyodik olarak ayarlanır veya değiştirilir.

tanitim-1-gorsel-2.png

Bu ilaçlar insanların kendi kendini iyileştirme güçlerini desteklediğinden, kalıcı bir iyileşmeye katkıda bulunmak için daha uzun bir süre boyunca yeterli bir dozaj gerekli olabilir.

Sık olarak, şifalı bitkiler ilaç veya özüt olarak kullanılır. İlaçlar bitkilerin; çiçek, yaprak, kök veya tohum gibi bitki kısımlarının kurutulmasıyla yapılır. Kurutulmuş bitkilere özel ekstraksiyonlar eklenerek ekstraktlar oluşturulur. Bileşenler alkol veya suda çözülür. Daha sonra özel prosedürlerden geçerler ve ilgili maddenin standart bir miktarını içeren kapsüller, meyve suları veya kaplanmış tabletler üretilir.

Genel olarak, bitkisel ilaç birçok hastalık ve rahatsızlık için mevcut kombinasyonunda kullanılabilir.

Son yıllarda bitkisel ilaçların kullanımı giderek artan bir ilgi görmektedir. Şifalı bitkilerin kullanımı bugün her zamankinden daha modern tekniklerle uygulanmaktadır. Bu ilaçlarla ilgili çok fazla deneyim ve doğal tıbbın etkileri, endikasyonları ve etkileri hakkında bilgi edinilmesi, giderek daha fazla hekimin fitoterapi kullanmasına yol açmaktadır. Bir yandan hastalar bireysel tedavileri için fitoterapi tedavisi doğrudan doktordan talep ederken, diğer yandan doktorlar bu ilacı hastalarına tavsiye etmektedir. Bitki özleri ile tedavi artık geleneksel tıbbın bir parçası olarak görülebilir.

Uzun yıllardır yapılan bilimsel çalışmalar ve tıbbi deneyimler, bitkinin bir bütün olarak etkisinin birçok durumda farmakolojik ve kimyasal olarak izole edilmiş saf maddelerin etkisinden daha büyük olduğunu göstermiştir.

Uzman kişiler tarafından alınan eğitimler ayrıca uzun yıllardır araştırmalar ve incelemeler sonucunda bitkilerin şifası ve iyileştirme gücünü başarılı bir şekilde kullanan Dr. Hakan Özkul kişiye özel tedavi yöntemleri uygulayarak mutlu ve sağlıklı bir yaşam sunmaktadır. Kişiye özel tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için Dr. Hakan Özkul iletişim sayfasından iletişime geçebilirsiniz.

https://www.doctorhakanozkul.com/

Whatsapp iletişim hattı: 0542 112 24 24

Dr. Hakan Özkul İletişim: 0212 504 24 24

tanitim-1-gorsel-1.png

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 8149 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim