• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Flep yöntemi ile kızlık zarı dikimi

Flep yöntemi ile kızlık zarı dikimi
Zar diye tabir edilen kızlık zarı, aslında gerçek anlamda bir zar özelliği taşımaz. Bir organ olmayan kızlık zarının herhangi bir fonksiyonu da yoktur.

Vajinanın hemen giriş kısmında bulunan kızlık zarı ince ve şeffaf bir görünüme sahiptir. Genelde hilal şekline benzeyen kızlık zarının kalınlığı 2 – 3 mm arasında değişir. Hem hormonlara hem de yaşa bağlı olarak görünümü kişiden kişiye değişmektedir. İnce – kalın, set – esnek, gergin ya da elastik olabilen kızlık zarları, genelde cinsel beraberlik esnasında yırtılır ve bu yırtılma nedeni ile hafif kanama görülür.

Yırtılma durumundan sonra kanama miktarı, kişiye göre değişmektedir. Ayrıca kanın rengi de açık pembe lekelenme türünden yoğun kırmızıya kadar değişebilmektedir. Yırtıldıktan sonra kendini yenileme özelliği olmayan kızlık zarına, kızlık zarı dikimi işlemi uygulanır. Op. Dr. Uzay Yıldırım, kızlık zarı dikimi ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Vajina girişinde iç dudaklar aralandığı zaman görülebilen kızlık zarı, vajinanın 1 – 2 cm içerisinde bulunmaktadır. İç dudaklar ve vajinanın devamı olan kızlık zarının rengi de yine bu dokular ile aynıdır. Kişiler arasında esneklik açısından farklılık göstermektedir.

Esnekliğin farklı olması nedeni ile daha önce cinsel birliktelik yaşamayan kişilerde, ilk birlikteliklerinde kanama görülmeyebilir. Bu durum kişinin vajina yapısına göre değişebilmektedir. Daha önce birliktelik yaşayan ve kızlık zarı yırtılmış olan kişiler, kızlık zarı dikimi işlemine başvurabilirler. Toplumda bekaretin simgesi olarak görüldüğü için çekinen bayanlar, bu işlem ile psikolojik ve toplumsal baskıdan kurtulmaktadır.

18 yaşını doldurmuş olan ve kızlık zarı dikimi işlemine ihtiyaç duyan herkese bu işlem uygulanmaktadır. İşlemin yapılabilmesi için cinsel ilişkinin zamanının ya da sayısının önemi yoktur. Bakanlıktan izni olan kliniklerde Flep yöntemi uygulanarak kızlık zarının dikim işlemi yapılmaktadır.

Flep yani kalıcı kızlık zarı dikimi işleminden sonra ilk 1,5 – 2 aylık dönemde cinsel ilişki önerilmemektedir. Vajinadan alınmış olan mukoz parçaları ile hastaya yeni bir kızlık zarı oluşturulmaktadır. Ortalama olarak 30 dakika süren işlem sonrasında girilen cinsel birliktelikte zar yırtılarak kanama gerçekleşir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 16447 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim