• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Fransa'da Belediye Başkanı'ndan doktor yokluğuna özel jetli çözüm

Fransa'da Belediye Başkanı'ndan doktor yokluğuna özel jetli çözüm
Fransa'nın Nevers kenti Belediye Başkanı Denis Thuriot, kentte yaşanan doktor ve sağlık personeli eksikliği nedeniyle başka bir şehirden doktorları günübirlik taşımak için özel jet kiraladı.

Kente en yakın hastanenin 3 saat uzaklıkta ve kentin demir yolu hattının 2024'e kadar onarımda olması nedeniyle Belediye Başkanı Denis Thuriot, başka bir kentten doktor getirmek için özel jet kiraladı.

Fransız CNews'in haberine göre, Nevers'te 2014'ten bu yana belediye başkanlığı görevini yürüten Thuriot, çevreyi kirlettiği ve pahalıya mal olduğu yönündeki tepkilere rağmen kent sakinlerinin hayatlarının daha değerli olduğunu gerekçe göstererek, bölgedeki Dijon şehrinden doktor ve sağlık personellerini günübirlik taşımak için bir şirketten özel jet kiraladı.

Doktor ihtiyacına cevap verebilecek en yakın kent Dijon ile Nevers arasındaki 3 saatlik mesafe ve kentteki demir yolu hattının 2024'e kadar onarımda olması nedeniyle Başkan Thuriot'un kiraladığı özel jet, sağlık personelini Nevers'e getiriyor ve aynı gün geri götürüyor.

- Özel jetin belediyeye günlük maliyeti 5 bin 280 avro

Thuriot, özel jetin yolcu kapasitesinin 8 kişilik olduğunu ihtiyaç duyulursa ve vatandaşlarının hayatı söz konusuysa daha da büyüğünü kiralamaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Belediye Başkanı, kiraladıkları jetin en çevreci uçaklardan olduğunu ifade etti.

Fransız basını, özel jetin yakıtı dahil Nevers'den Dijon'a günlük gidiş dönüşünün 5 bin 280 bin avroya mal olduğunu aktardı.

- Fransa’da sağlık sistemi sancılı bir dönemden geçiriyor

Fransa'da Kovid-19 salgınıyla gün yüzüne çıkan doktor ve hasta bakıcı eksikliği, salgında uzun mesai yapan sağlık çalışanlarının, maaşlarının yetersiz olmasını gerekçe göstererek meslekten ayrılmaları, sağlık sisteminde problemlere neden oldu.

Diğer yandan, doktor ve bakıcıların ortalama yaşlarının yüksek ve önemli bir kısmının emekliye ayrılacak olması özellikle kırsal bölgelerdeki hastaneleri sıkıntıya soktu.

Birçok hastane servislerdeki yoğunluk nedeniyle acil servisleri kapatırken, bazı bölgelerdeki pratisyen hekimler de çalışma koşullarının uygunsuzluğunu gerekçe göstererek grev kararı almıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da 6 Ocak'ta Paris'in banliyösü Corbeil-Essonnes'daki Güney Fransa Hastane Merkezinde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiği sırada yaptığı konuşmada, "Bugün aile doktoru olmayan 6 milyon vatandaşımız var. Yıl sonuna kadar kronik hastalığı olan 600 bin hasta tedavi için doktor arayışına girecek." ifadesini kullanmıştı.

Macron, sıkıntıyı gidermek adına yeni hasta kabul eden ve kalıcı olarak hastalarını takip eden hekimlere yaptıkları ödeme miktarını artıracaklarını söylemişti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 519 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim