• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

G20 için sağlık ordusu iş başındaydı

G20 için sağlık ordusu iş başındaydı
İki gün boyunca vardiya halinde konuk lider ve heyetler için özel görevlendirilen 379 personelin de aralarında bulunduğu toplam 637 sağlık çalışanı, 102 araç ve 2 hava ambulansı ile hazır bekletildi.

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde konuk lider ve heyetlerin herhangi bir sağlık sorunu yaşaması ihtimaline karşı "sağlık ordusu" teyakkuzda bekledi.

Zirve süresince konuk lider ve heyetler için özel görevlendirilen 379 personelin de aralarında bulunduğu toplam 637 sağlık çalışanı görev yaptı.

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirveye katılacak ülke ve kişi sayısı dikkate alınarak Sağlık Bakanlığınca gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Zirve için 29 ilden ambulans takviyesi yapıldığını ifade eden Hülür, bu birimde görevli personelin iki vardiya halinde çalıştığını belirtti.

Hülür, devlet başkanları için 34, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için ise 5 ambulansın görev yaptığını ifade ederek, şu bilgileri aktardı:

"G20 Zirvesi'nde 8 acil tıp uzmanı, 79 doktor, 115 paramedik, 51 acil tıp teknisyeni, 3 sağlık memuru, 2 hemşire, 1 anestezi uzmanı, 104 sürücü ATT, 9 sürücü, 2 kaptan, 2 gemi adamı, 2 teknisyen ve 1 bilgisayar işletmeni olmak üzere 379 personel devlet büyükleri için görev yaptı. İki vardiya halinde çalıştılar. Devlet büyüklerine, havalimanına inişinden havalimanından ülkelerine dönüşüne kadar bu ekiplerimiz eşlik etti."

-Bakanlıktan tam destek

İldeki bir ambulans helikoptere ilave olarak Afyonkarahisar'daki ambulans helikopterin de zirve boyunca Antalya'ya tahsis edildiğini anlatan Hülür, İzmir'deki ambulans uçağın da burada konuşlandırıldığını bildirdi.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünden bir deniz botunun da bu G20 Zirvesi boyunca Antalya'da bulunduğunu vurgulayan Hülür, "Bakanlığımız bize her türlü desteği verdi" diye konuştu.

Hülür, devlet büyükleri için alınan tedbirlerin yanı sıra il merkezinde 17 olan ekip sayısını 22'ye, Serik ilçesinde iki olan ambulans ekibi sayısını da 4'e çıkarttıklarını söyledi.

- "Olağanüstü bir durum yaşanmadı"

Hülür, zirveye iki gün kala tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Toplamda 68 ambulans, 637 personel ve 102 araçla bölgede hizmet ettik. Bu süreçte ambulanslarımız toplamda 95 vakaya müdahale etti. Bunların 37 tanesinin hastaneye nakli yapıldı. Geri kalan kısmına yerinde müdahale edildi. Devlet büyüklerimizin olduğu, yani protokol ambulanslarımızda sağlıkla ilgili tedbir gerektirecek bir durum olmadı. Sadece Meksika Cumhurbaşkanı ile ilgili bir ambulans talebi oldu, ona da kendi ekibi yerinde müdahale etti. Vakalara baktığımızda herhangi bir travma, trafik kazası tarzında bir şey yok. Daha çok medikal vakalar bunlar. Çok şükür bir problem olmadan atlatılmış oldu. Güvenli bölgenin dışında, gözetim altında olan bölgelerle ilgili de olağanüstü bir durum yaşanmadı."

G20 Zirvesi'nden bakanlığın araç ve personel desteği ve çalışanların gayretiyle alınlarının akıyla çıktıklarını vurgulayan Hülür, Antalya'nın böyle büyük organizasyonları yapabileceğinin ortaya konulduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5834 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim