• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Gazetelerde satılık hastane ilanı...

Gazetelerde satılık hastane ilanı...
Özel hastanelere getirilen fark ve hasta sınırlaması sıkıntı meydana getirdi. Özel hastanelere getirilen yüzde 30'luk fark ücreti ve 50 hasta bakma sınırı, hastane sahiplerini zora soktu. Hastane patronları, gazetelere satılık hastane ilanları verirken, u

Özel hastanelere getirilen fark ve hasta sınırlaması sıkıntı meydana getirdi. Özel hastanelere getirilen yüzde 30'luk fark ücreti ve 50 hasta bakma sınırı, hastane sahiplerini zora soktu. Hastane patronları, gazetelere satılık hastane ilanları verirken, uzmanlar sağlık sektöründe yaşanabilecek skandallara dikkat çekiyor.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar 150'yi bulan özel hastane sayısı, hükümetin koşulları kolaylaştırmasıyla birlikte kısa sürede 300'e ulaştı. Fakat yeni soysal güvenlik yasasıyla birlikte özel hastanelere getirilen yüzde 30 fark uygulaması ve orada çalışan doktorun hasta bakma sayısının 50 ile sınırlı tutulması, özel sektörü zora soktu. Hastane patronları kârlılığın düşmesi nedeniyle gazetelere verdikleri ilanlarla hastanelerini satışa çıkardı.

Şu an uygulanması gereken yüzde 30 fark ücretini çoğu hastane uygulamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmasını fesheden birçok hastane, artık SSK'lı ve Bağ-Kur'lu hastalara bakmıyor. SGK'nın ödediği pay ortadan kalkınca, pahalı ameliyatları olan hastalar da hastanelere günlük 4 bin YTL gibi astronomik rakamlar ödüyor. Anlaşması devam eden hastaneler de gerek olmadığı halde ameliyat yapıyor.

Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği (TÜMSAD) Başkanı Ahmet Karataş da bu durumun gittikçe hastane skandallarına neden olacağını belirtti. SGK ile özel hastaneler arasında yaşanan bu durumun sıkıntısını hastalar çekiyor. Bakanlık tarafından ameliyat listelerinin kısıtlanması, özel hastaneleri gereksiz yere ameliyat yaptırmaya yönlendiriyor. Gereği olmadığı halde katarakt ameliyatı olan hastalar bulunuyor.

BİR ARAYA GELECEKLER

Karataş, Türkiye'de özel hastanelerin dahil olduğu bütün derneklerin bir araya geleceklerini belirtti ve bir toplantı yapacaklarını, ardından da basın açıklamasında bulunacaklarını belirtti. Toplantının ardından bakanlık yetkilileriyle tekrar masaya oturacaklarını anlatan Karataş, hem halkın en iyi şekilde özel hastanelerden yararlanması, hem de en iyi hizmeti verebilmek için anlaşmada bulunacaklarını belirtti.

BU ÜCRETE HiZMET OLMAZ

Karataş, fiyatların hizmet alınacak sınırlara getirilmesi gerektiğini söyledi. Kamu hastanelerinde bir doktorun 150 hasta baktığını anlatan Karataş, "Özel hastanelerde doktorlar, kapasitelerinin altında hasta bakıyor. 50 hasta kotası kesinlikle kaldırılmalı. Doktorlar daha verimli kullanılmalı. Özel sektör ameliyatların yüzde 40'ını üstleniyor şu anda. Anlaşmalar iptal edilirse halk mağdur olacak" dedi.



İmge YÜCETÜRK

Bugün

Bu haber toplam 2652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim